JULKLAPPAR TILL HUNDEN 2022

Julklappar till hundar och till hundfolk, en lista per år är rimligt eller hur? Jag har kammat internet efter de grejer jag tycker är finast bäst och sötast! Börjar med hundgrejer och sen till människor lite längre ner okej! Och det förekommer adlinks, det står tydligt om det är en sådan länk. Nu kör vi!

JULKLAPPAR TILL HUNDEN

Varmt täcke till vintern

När vintern kommer kan det vara bra med ett vintertäcke till hunden, särskilt om den inte får springa fritt och bli varm genom rörelse. Frasse, som inte har underull och därmed knappt någon isolering i sin päls, har svårt att reglera värme. På sommaren blir han lätt för varm, och på vintern för kall. Här är två jag gillar och rekommenderar:

  • Back on tracks vintertäcke – varm, tåligt (har hållit för tidigare vilda rottweiler innan Frasse tog över), regnavvisande och med reflex. Minus för att man måste ha sele ovanpå, men ändå! Tror de nya varianterna har hål på ryggen så man kan ha sele under. Här finns det (adlink)
Bilden känns kanske igen från min guide om hundtäcken från förra veckan? Där får du fler tips på bra täcken!
  • Hurtta Extreme Warmer! Gun har redan men Frasse ska få ett likadant i största storleken. Så varmt och mysigt med hög krage och tyg långt ner på låren. Väldigt nöjd med detta! Länk (adlink)

Eller varför inte en jultröja, tänkte jag i min ENFALD och klickade hem denna gulliga.

Tyvärr besitter jag inga ögonmått-skills alls så båda hundarna såg ut som Nalle Puh… Varsågod:

Vidare till nästa punkt på hundarnas önskelista:

Hundleksaker

Jag har inte så mycket leksaker som ligger framme till hundarna (hellre tuggben, vänta jag ska snart visa!) men däremot använder jag leksaker mycket ute – både som belöning och bara för att göra något kul ihop med hundarna. På dogmania finns alla fina leksaker i världen typ, kan glo där hur mycket som helst. Här är några favoriter, både därifrån och från andra ställen:

  • Starmark grön supertålig boll med snöre! Den bästa kamp-bollen enligt mig! Älskar!!!!!!!! Finns här! (även den gula från samma märke är KANON, hårdare dock)
  • Mjuk fotboll (?) med band som också är toppen att kampa med, kasta och träna överlag! Hade hundra såna när jag tränade aktivt med rottisen och de var perfekta verkligen! Här!
  • Boll och kampskinn med handtag – en typisk Gunleksak! Går att ha i fickan men ändå både kampa med och kasta/hämta. Gullig dessutom! Den här typen av leksak är Guns (och min) favorit och passar bäst för hundar som inte är dunderstarka (som ovan leksaker hehe, även om Gun uppskattar dem hela okej också) eller liksom BRINNER för lek. Gun tycker det är kul men inte som belöning liksom. Den här typen kan hon dock faktiskt tänka sig som belöning, vilket är ett jäkligt bra betyg från en som annars alltid väljer mat/godisbelöningar. Här finns favoriten! (adlink)
  • Lång leksak som är perfekt för valpar eller hundar som ska lära sig leka! Denna har jag haft med mig på alla valpkurser (fram till den försvann) och lärt otaliga vovvar leka genom! Här hittar du! (adlink)

På tal om leksaker:

Aktiveringsleksaker

Aktiveringsleksaker kan man använda till mycket – jag gillar framför allt de som går att frysa in och diska i maskin så det kollar jag efter. Den blå med Frasse här ovan har jag lovordat så mycket och är fortfarande tokig i den! Det är inte direkt hjärngympa, men maten tar tid att äta och lite tröttare blir de nog. Här hittar du massor av aktiveringsleksaker i allmänhet, och den blå favoriten i synnerhet (adlinks på båda)

Men förlåt, vad sa du? Har din hund ingen snufflematta ännu? Bästa grejen ju! Här finns exakt en sån som Gun har! (adlink). Använder dagligen! Läs här om varför det är en bra grej!

Hundträning

Den bästa julklappen för er är kanske att komma över ett problemområde? God knows att jag har mycket att hjälpa Frasse med. En prenumeration på Hundflix passar utmärkt, där finns en uppsjö av bra och sjyssta kurser i olika storlekar och för olika ämnen! Här kan du kolla in det, en riktigt bra julklapp för både dig och hunden om jag får säga det själv!(adlink)

Förslag på julklappsrim (ja jag tänker göra detta för jag är en tramsbralla och gillar rim på julafton även om hundarna fattar 0) :

”Du kan inte hjälpa att du suger på att möta hundar
Varför, du kanske undrar?
Vi kan ju öva på något konkret – som handtarget
Tillsammans kan vi ta det ett steg i taget
En grund som vi kan använda till mycket
Så kanske vi vid hundmöten också kan sänka blodtrycket”

Julkalender

Ja det finns till hundar! Här är tre varianter:

  • Buddy Pet Foods har en lyx-variant med godis och grejer, fint förpackat och gulligull. Frasse och Gun äter fodret och jag tycker det är toppen! (Obs på att jag inte är sponsrad av dem på något vis). Nu är det nedsatt pris pga black friday också! Här hittar du lyxkalendern!
  • Godiskalender från Arken Zoo med köttgodis för hund och katt, här (adlink)
  • Godiskalender från meds! Gun och Frasse fick från min mamma, så gulligt va!??! Här!
julkalender hund

TILL HUNDINTRESSERAD MÄNNISKA/HUNDÄGARE

Let’s face it, det är inte hundarna som bryr sig om 24 dec. Och om du inte vet vad du ska önska dig – eller vad du ska ge din kompis som har hund – så kommer jag till undsättning!

Bra skor

Kanske det finaste man kan ge någon som har hund och därmed måste ut hundra gånger per dag, oavsett väder? Jag är äckligt nöjd med mina nya blundstones (adlink). Lätta att hoppa i, tåliga, får plats med raggsock. Relativt bra på att klara halkan också, men bor du där det är glashalt så önska dig broddar eller ice bugs!

outdoorexperten har de massa bra och ordentliga grejer för den som har ett mer frilufsigt hundliv! Man blir ju automatiskt lite mer skogig av att ha hund, så beroende på var i förfallet du befinner dig kanske detta är mer eller mindre aktuellt 🙂 Mvh trollmor 🙂

Pannlampa och reflexväst – viktigt viktigt men kanske lite tråkigt eller duktigt att ge bort? Reflexväst kan man ha i julklappsspelet om man spelar sånt i alla fall!

Balaklava så du (eller en kompis! eller båda!) också kan se ut som Dr Mugg! Nä men alltså en fröjd att slippa frysa om öronen även om det blåser. Och om man använder smink och solglasögon TROR jag man kan se mer ut som en filmstjärna? Oavsett en bra grej faktisk: Från Monki (adlink)

Jultröja med en pudel på! Ej ogullligt. Från Monki (adlink)

Böcker

Speciellt till en nybliven hundägare!

”Valpträning – så gör du din valp till en vardagshjälte!” av Jessica Mann. Som förtjänar en helt egen recension men spoiler alert: den är svinbra. Perfekt att ge någon som väntar valp! Här är alla recensioner av hundböcker jag skrivit hittills förresten!

”Vardagsträning med klicker” av Åsa Jakobsson. En favorit och nej, du behöver inte använda en klickerdosa. Det är principen som är poängen, väldigt mycket så jag själv tränar hund. Tips tips tips! Här är recensionen också!

bokrecension lili chen doggie language

Hundspråk – av Lili Chen (som jag äntligen hittat på svenska, man kan liksom inte söka ”hundspråk” utan man måste hitta titeln genom att söka på hennes namn på adllibris :)))) Konstigt att jag inte visste att det fanns på svenska när jag skrev recension på den…) Bra bok i all fall! Till den som är nyfiken på hundar och hur de pratar med kroppen, önskar alla bättre koll på hunspråk i julklapp!!!!

Till hundtokigt barn

Ja men vi känner väl alla någon? Jag utgår från min femåring men har man en bebi eller ett stort barn kan man ju anpassa lite. Detta tycker jag i alla fall alltid går hem:

Kläder med hundtryck

Hundpyjamas (adlink) – fanns flera varianter på denna gulliga. Väldigt mysigt med barn som gillar hundar, även om de kanske också behöver plugga hundspråk hehe. Boken om hundspråk har min femåring varit helt besatt av, så hett tips!

Onesie! (adlink) så barnet kan se ut som en hund :´) Hur gulligt? Fanns i rosa och brunt. Dock inte vuxenstorlek :@

Böcker

Vill alltid tipsa om biblioteket men om man ska ge bort en bok så har ”Här kommer sockan!” varit poppis här hemma. När de kan läsa själva finns det en himla massa äventyrsböcker med hundar, men dit har inte vi kommit ännu. Är lite sugen på Fyra noveller om hundar, det verkar mysigt.

Rimförslag:
”Hej din lilla läslus
denna kan du ta med dig till ditt hus
Lära dig mer än till och med din mamma
Eller så får hon kunskapen också avdamma!”

Inte mitt bästa rim kanske men skit i det nu. Nästa!

Spel

Spel för hundälskande barn – ”go doggy go”. Från fyra år, verkar som ett enkelt och kul spel! Tror mitt barn kanske är för stort men ändå? Här hittar du hundspel för barn!

Här finns ett spel för äldre barn, från 6 år. Anders Bagge som står bakom det, där man ska svara på frågor och samla hundar! Detta har vi faktiskt men inte hunnit testa. Här finns det att köpa!

God jul från förra årets julfoto! Ska börja träna hundarna (*host* Frasse) på att sitta still så jag kan få en bild i år med!!! Tur man har en månad på sig :)))) Hej!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.