Doggie Language av Lili Chen – BOKRECENSION

Doggie Language av Lili Chen
Förlag: Summersdale Publishers
Utgiven: 2020

Doggie Language av Lili Chen – om boken

Doggie Language är en hundspråksguide i miniformat. ”En hundälskares guide till att förstå sin hund” är underrubriken, passande nog. Och det summerar det hela – boken ger en enkel och snäll guide till hundspråk och reder ut vanliga problem om myter!

Det ÄR inte en barnbok, men känns nästan som det. På det bra sättet! Vem som helst kan fatta, det är gulliga och pedagogiska illustrationer och tydliga förklaringar. Min snart femåring älskar den. Och min kille kom jag också på med att sitta och bläddra i den. Alldeles lagom bok för folk som inte är nördar, men som vill lära sig om kommunikationen som trots allt är rätt speciell mellan två olika arter.

Vad jag gillade med Doggie Language

Illustrationerna – Lili Chen är känd för sina illustationer, det är sen gammalt. Och här kommer de verkligen till sin rätt när de visar hur hundar ser ut när de är glada, nyfikna, oroliga, stressade och allt där emellan ❤️

Här hittar du Lili Chens hemsida med eminenta illustrationer och prints för nedladdning. En guldgruva! Om du vill fördjupa dig mer i beteende-delen kring hundspråk har hon även en blogg – här!

Men, bara illustrationer hade man ju inte kommit så himla långt med. Bara grejen att boken är fysiskt liten, nästan så man kan ha den i fickan, är så himla bra. Det blir som en liten reseguide, fast i språk. Praktiskt!

Dessutom är språket enkelt och begripligt och förklaringarna enkla att förstå.

Nackdelar med boken

Förutom att min unge snodde boken och nu sitter och berättar för både mig och Gun om hur det minsann ligger till med hundspråk – inte så många nackdelar. Kanske kunde den varit ännu mer basic men typ inte?

En perfekt present att ge någon istället för en blomma? Eller i valpköpar-kittet? Eller tillsammans med ett tuggben i julklapp till din egen hund? (Japp, man får ge julklappar till sin hund. Särskilt till sig själv hehe)

Alla bokrecensioner jag skrivit tidigare hittar du här!

Just det – den finns bara på engelska. Sugen på att översätta, ska jag jobba med sånt? Vet inte. Hit me up om du vet nåt!

4 Comments

 1. Louise 15 juni, 2022 at 17:58

  Hej jag har den på svenska 🙂

  Reply
 2. Susanna 5 juli, 2022 at 02:25

  Tukan förlag ger ut den på svenska

  Reply
 3. Pingback: JULKLAPPAR TILL HUNDEN 2022 • HUNDTRÄNAR-LILLY

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.