BERIKNINGSINGSHELG, HOTELL & GBG

I helgen har jag, barnet och hunden varit på äventyr! Jag missade en helg med hundbeteendeutredningsutbildningen (va kort ord :)) som jag går så tog igen. Dock innebar detta inhämtande av missad tid att jag fick ha med mig barnet. Eller, det var ju min vecka så var liksom tvungen. Tur det är snälla lärare som lät mig!

Men innan måste jag bara säga: jag har varit på fest. Eller typ hostat fest lol. Otroligt kul! Vill vara *värdinna* för massa kul i sommar känner jag, leka grillmästare och vara ljuv som en jävla bris!!!!!

Fick min otroliga t-shirt i 30-årspresent. Nån som kollar gift vid första ögonkastet? Kul att d e en hundtränare med som älskar sällskapsresorna. Va unik jag känner mig 🙂

Jaja nog om det. Det var så jävla skönt att komma hem sen!!!!! Dels pga bakis och sånt men också: min trädgård wäää älskar den. Och min unge!!!!!!!!!1 Hade saknat ihjäl mig! Vi klippte gräs och fixade nässelvatten att näringsvattna med. Mycket mysigt att bara hänga omkring.

På torsdagen drog vi mot gbg (IGEN för mig och Gun). Packade och fixade och laddade med snacks.

Inte o-gulliga.

Det är så kul att min unge är en sån jävla lantis. Alltså, inte ett dugg konstigt eftersom han är … uppvuxen på landet lol. Men JAG är ju inte det och att ta med honom in till stad är liksom som att ha en apa på rymmen. Han är inte van vid all trafik och folk och sånt! och han liksom tror att man säger hej till prick alla man möter och att man kan klättra i alla träd och sjunga sitt högsta bästa var man än är <3 Gulligt! Min lilla bonnapåg!!!

Jag experimenterar med Guns aktivering. Ju mer hon vant sig vid att hänga här, desto ”jobbigare” blir hon. Och med jobbig menar jag bekväm. När hon är obekväm är hon lite avstängd och uppfattas nog som ganska lydig (ute iaf). Men nu har hon börjat dra och vakta och sånt, kul ändå! Väljer att tänka positivt ja :)) Aggressiv optimism :)) Min hund e inte jobbig hon har d jobbigt :))) Hon vågar vara en störig jävel :)))

Hittills har jag upptäckt att det går MINST lika bra att ha 3-meterskoppel i stad. Sugen på att skaffa 5 meter till och med så hon kan springa mer när det väl finns space! Alla som ba ”näääää måste ha 1 cm långt snöre för jag bor i STAAAAAAAN” kan alltså ta ett djupt andetag: nej, du behöver inte ha kort koppel. Klart du måste korta det vid möten och vid trafik, men så fort det finns space tycker jag man kan låta hunden få det. Så mycket nöjdare och tröttare hund sen!! SKÖNT

Frukost i gräset funkar också, tro det eller ej.

De här två alltså. Så gulliga! Fick mkt sura blickar för att jag lät barnet klättra upp för en stege på lekplatsen… Tycker det är …spännande hur mycket mer ängslig jag blir kring mitt föräldraskap när jag märker att folk faktiskt betraktar. Och rent av dömer. Jaja, de kan de väl få göra.

På lördagen bar det av mot Bottnaryd där cirkus norfeldt alltså skulle lära oss om berikning. Mycket intressant tycker jag!!! Började med att jag grät prick hela vägen från Göteborg till Jönköping!! Stark start!

Det lugnade sig när vi väl var framme. Fick utforska värsta hagen med spännande ull, leksaker, grävställen, lukter, kaninskinn och allt möjligt. Och sen matberikning också! Känns som folk har mer koll på det generellt nu för tiden, att typ använda maten som hjälp i att hunden får utlopp för behov som att nosa, gräva, undersöka. Men berikning är ju så mycket mer!!!!

Jaja, det är enkelt att få gjort matberikning och som bekant är grejer som blir av betydligt bättre än de som inte blir av så. Ska bli bättre på detta!

Citerar alla mammor någonsin: när fick jag ett så stort barn!?

Nä men han har ju alltid varit med på allt jag gör typ, fram tills nyss (för hans pappa har börjat ha honom), s¨å brukar inte reagera så starkt. Blir ju så när man är nära jämt. Men nu när jag är ifrån honom så mycket (japp, jag är helt trasig pga detta) så märker jag hur mycket han vuxit. Var så jävla fint att ha med honom!!!! Gullunge! Bo på hotell! Äta hotellfrukost! Se linjär TV! Otroligt fint. Är så kul att vara med honom.

På söndagen krashade jag totalt. Sov skit och åkte lite tidigt till kursstället för att bolla med lärarna hur jag skulle ta mig an dagen. Var liksom ändå inställd på att köra på, men med lite modifikation. Hann se lärare i exakt 1 sekund sen bröt jag ihop :)) Kunde absolut inte sluta gråta :))

Åkte hem. Sov av och till hela dagen. Jag och ungen hängde i trädgården, jag somnade. Vi hängde inomhus, jag somnade. I sängen, jag somnade. Hela, hela tiden. Gjorde ugnspannkaka och sjöng och mös och planterade ut solros och blåklint.

Ställde in allt jag haft planerat i måndags. Förutom livesändning i facebookgruppen till promenadproffs, det klarade jag. Och jag mår snart bättre, det vet jag. Det bara är såhär med mig. Måste stå på bromsen så fort jag är glad, annars kan jag krasha. Och detta var en mild krash, herregud. Det blir snart bra igen! Måste bara vila lite. Okej?

Bra.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.