TVÅ VECKOR MED FRASSE – löp, kong & privat instagramkonto

Två veckor med Frasse nu! Otroligt! Var tvungen att dubbelkolla så det verkligen stämde, trodde det var mer 🙃 Japp, jag är lite knäckt efter Guns höglöp, men ändå. Fin han är! Och busig! Låt oss dela upp veckan i kategorier:

LÖPET

Nu har det verkligen ballat ur med hormonerna. Söndagens kvällspromenad var Gun en stjärna men Frasse har nog… fattat vad som händer. Mer än innan, när han bara var intresserad men inte verkade koppla ihop knoppen med snoppen så att säga (usch). Nu slänger han sig efter kissfläckar, klapprar tänderna och gnyr efter henne. När han inte kommer åt att hålla fast henne har han till sist gått på mig istället. Kul :))))

Gun är också en jävla LURING, för hon har ju betett sig som att hon är 0 intresserad av Frasse de senaste dagarna (till skillnad från tis-fre förra veckan typ, där hon var såhär: ”😏😏😏 hello sexy frasse” hela tiden). Så det har varit lugnare, hon har hållit sig på avstånd och mindat sin egen business. MEN så filmade jag ett tillfälle där hon ville fram till Frasse lite och sen när jag kollade i efterhand så noterade jag att nog fan viker hon svansen till sidan! Som ju tikar gör när de vill släppa in hanarna så att säga (insert: kräksemoji)

Lurig och smartare än jag, bevis nr 73018034. Jaja, i måndags när Frasse och jag varit på en egen (underbart lugn och fin) promenad, tog jag ut dem tillsammans. Och då ballade Frasse ur igen och juckade på mig, bet i mina armar, klapprade tänder, SKREK efter Gun osv osv osv. Väldigt tydlig kontrast och inte kul för någon. Så jag ringde hundpensionatet han var på sist och de har honom nu. I ett dygn, kanske två.

För det är liksom OTUR att det tajmat såhär med löp meeeeeen man måste ju inte ha det jobbigare än det redan är. Han behöver paus. Och fan vad jag behöver paus efter den här senaste veckan. Jag blir inte en kul matte (eller mamma) när jag är på helspänn hela tiden och mina promenader, som vanligtvis ger mig energi helt plötsligt dränerar mig. Jag har varit helt knäckt verkligen.

MATEN

Nu äter han i alla fall bra, så det är skönt. Det varierar lite men det viktigaste har verkligen varit att hålla igång magen hela tiden, så han inte blir för hungrig liksom. Då blir han illamående verkar det som, och vägrar äta. Så han och Gun får mellis och jag plockar fram hans skål lite då och då under dagen om han inte ätit upp. Om jag eller Gun äter så smakar han lite, men helt på eget initiativ äter han sällan.

På vår egna promenad tog han till och med godis! Det har inte hänt innan, jag har tränat honom enbart genom beröm och klappar typ. Det har funkat fint! Köpte nytt godis och ny sele. När han kom hit hade han bara kedjestryp och det gjorde bara att han drog mer, så har provat olika selar och halsband jag haft hemma fram tills detta levererades. Gun har ett likadant och jag gillar det verkligen. Här hittar du det om du vill kika!

ÖVERSLAG & BITANDE

Detta är rätt jobbigt nu, men har förmodligen att göra med att han dels fått mer aktivering än tidigare i livet och att det då blir lite overload i hjärnan liksom. Och dels löpet då. Men det är ju lite spännande för första dagarna var han rätt avstängd liksom, satt mest och chillade. Och det ser ju ut som en sååååå duktig och lydig hund liksom. Fastän det egentligen berodde på att han tyckte det var lite läskigt typ. Så på det viset är det ju nice att han vågar vara lite ”jobbig” och brötig liksom. Det går över.

Märker att ju mer irriterad jag blir, desto värre blir det. Bäst är om jag bara tar ett djupt andetag, är ganska stilla (eller fortsätter gå om det är på promenad) och eventuellt byter mot något annat att hålla i. Det kommer gå över ju mer han mognar (och ju mer jag lär mig hur jag kan föregå och även lösa det i skarpt läge såklart).

ENSAMTRÄNING

Ensamträningen går framåt! (Här har jag skrivit om Frasses ensamträning innan) Det nya är att jag har kunnat gå ut i köket och stänga dörren om mig. Har även upptäckt att Kong var toppen, så den kanske jag faktiskt kommer använda i framtiden. Har spelat in video om det så hojtar när den kommer upp sen!

ÖVRIGT

Jo, jag har gjort mitt instagram privat. Flödet är så konstigt där nu, man ser ju knappt de man följer, bara andra. Följarantalet har, trots att man borde exponeras för fler (eftersom jag antar att just folk som inte följer en, ser en mest), stannat av. Och så har jag fått en hel del tråkmånsar som kommit in och varit allmänt negativa och trista mot mig.

Och det blir ju ett arbetsmiljöproblem, som Sandra Beijer uttryckte det på sina stories här om dagen. Det tar verkligen energi från mig, så jag valde att göra kontot privat för att kunna lägga den energin på roligare grejer. Typ att hänga med de som faktiskt vill va kompis istället :))

Ser så mycket fram emot midsommar, min favoritgrej typ. Snart snart snart. Och sen är det bara en vecka till som jag jobb-jobbar, sen sommarlov. Otroligt mysigt! Kommer ju dokumentera mitt och Guns och Frasses liv men inte liksom klippa, skriva, sälja, hålla i grejer. Typ. Man är ju aldrig ledig när man jobbar med sin hobby, men det är för det mesta gött. Ibland behöver jag skala bort några moment, bara!

Glad sommar!

8 Comments

 1. Annie 23 juni, 2022 at 10:29

  Blir nyfiken på hur du preppar din kong?

  Reply
  1. Lilly 23 juni, 2022 at 12:24

   som sagt: jag håller på att göra en video om det som kommer inom kort 🙂

   Reply
 2. Sophie 23 juni, 2022 at 17:06

  Bu för tråkmånsar! Är verkligen så imponerad av hur du navigerat det med Frasse, Gun och barn och liv och allt annat. Lätt min största hundförebild. *bugar* också mkt stort fan av både Gun och Frasse som verkar va TOPPEN

  Reply
 3. Pingback: EN MÅNAD MED FRASSE • HUNDTRÄNAR-LILLY

 4. Kristina 5 juli, 2022 at 14:36

  Frågade just min dotter häromkvällen om varför Instagram är så konstigt. Fick bra förklaring till det i ditt inlägg här. Tack!
  Gillar verkligen det du skriver, följer på Instagram sen tidigare och hittade bloggen idag. Du är så jordnära. Tack för tips för o emot kastrering. Har en 10-månaders och har egentligen ingen orsak till att kastrera honom. Hade bara tänkt göra det.

  Reply
  1. Lilly Norfeldt 8 juli, 2022 at 16:13

   Kul att du hittat hit också, instagram är kul på sitt sätt men ändras ju hela tiden så jag känner mig ofta dum i huvudet där 😅😅

   Reply
 5. Pingback: EN LITEN LJUSGLIMT SOM JAG VÄLJER ATT FOKUSERA PÅ • HUNDTRÄNAR-LILLY

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.