VAD VI TRÄNAR PÅ

Mmmm, minns ni för ett tag sen när jag bara ”jag ska ha en stående punkt här på bloggen om vad vi tränar på, så kommer vi träna mer!”… Hur många såna inlägg kan det ha blivit? Två? Hahaha är sämst

Jaja, nu HAR jag faktiskt tränat, så här kommer ett sånt inlägg. Om vad vi tränar på just nu! Uppdelat efter hund eftersom jag sjukt nog (äntligen) har två stycken!

Frasse

Har tyvärr inte tränat ensamhet, alls. Detta beror på att jag blivit sambo och allt blivit lite upp och ner. Frasse har liksom inte landat i det riktigt och kör med min stackars lover hehe. Jag hade rätt bra ordning på tramsfransen innan dess, men nu har vi lite återgått till ruta ett. Dessutom är ju alltid någon hemma så det är inte så lätt att hitta tillfällen. Frasse ylar och har sig när C går ut, så steg ett är att han ska vara okej med det när jag är hemma liksom. Vad kul det är med ensamträning :)))))))))) Enda punkten jag hade som krav om jag tog omplacering :))) Vad bra det gick :)))

Vad vi faktiskt tränar ändå är på att vara lös. Vilket sker på väl utvalda platser (inte nya skogar än, verkligen att be om att han ska misslyckas där) och under kontroll, men det går framåt! Jag håller på och filmar och sånt så jag kan förklara jättebra när jag kör föreläsning den 6/11, biljett skaffar du här om du vill. Älskar att föreläsa om inkallning, brukar vara min mest uppskattade också faktiskt så ser mycket fram emot det 💚

Att inte dra i kopplet kämpar vi också med. Gick ju min egen kurs tidigare i höst men sen kom livet emellan (som det ju gör för alla och anledningen till att alla som köpt promenadproffs någonsin har tillgång i evighet efteråt!). Detta blev också så himla annorlunda när C flyttade in, jag hade ganska bra ordning på promenaderna innan men nu när vi är två som går (otroligt lyxigt!) så testar både Gun och Frasse en massa olika fulingar så vi får nog starta om lite där med…

Kommer aldrig låtsas att min hundträning är helt perfekt, jag är en människa innan jag är hundtränare. Så om ni vill ha flashiga videos och guider som utgår från att man har 0 andra intressen än hundträning har ni tyvärr kommit fel, jag kommer aldrig vara sådan.

Gun

Gun har som sagt testat sina gränser rätt rejält det senaste. Hon har inte så många och de hon har är inlärda sjysst såklart (vissa tror man slår sin hund för att den har regler lol, hoppas ni fattar att jag inte menar så). Typ om man får hoppa upp i knät när man äter, dra i kopplet, skälla på kor, sno mat osv :))

Och eftersom jag inte tänker att hon gör så för att kLäTtRa i rAnG eller nåt annat flummigt trams, så behöver jag kolla vad som ligger bakom, eller hur. Då blir det tydligt: vi har levt i ett flyttkaos i typ en månad, det är lugnt nu men var rätt stökigt och mycket spring i dörrarna ganska länge. Hon bor plötsligt med en snubbe (usch). Hon har en korkad lillebror (också usch men också ball, beroende på dagsform). Hon har inte fått lika mycket aktivering och promenader eftersom vi packat upp och hållit på med annat.

Tro fan att hon hittar på knasigheter då!

Och hur löser jag detta? Jo: planerar in mer promenader. Åker och tränar på klubben (håller kurser där nästa år, kolla gärna det!). Spårar. Och påminner om reglerna. Snart blir det nog ordning igen.

Det är helt okej att man har kaosiga perioder, herregud. Som sagt: hunderiet är inte hela mitt liv. Nästan ingen har obegränsat med tid, tålamod och energi att lägga på att optimera hundlivet. Inte ens jag, som jobbar med det. Om du någonsin känner att du är dålig eller inte räcker till: tänk på det. Till och med en som jobbar 100% med hundar skiter i allt ibland och låter hundarna ”bete” sig. Det är okej, de har bra liv ändå. Okej? Bra.

Då säger vi så! Glad fredag!!!!!!!!!!!! Idag får vi finbesök, ser mycket fram emot det. Ska preppa kong och aktiveringsleksak och lägga i frysen tills dess. Nu, faktiskt! Vi hörs på måndag! Trevlig helg!!!!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.