FEM BRA SAKER

Ibland känner jag mig som en tråkis, en som klagar. Det är inte kul, varken för mig eller nån som behöver lyssna. Och det blir så jäkla lätt en ond spiral. Liksom det börjar med nån liten grej men så fylls listan på med saker som är trista eller störiga och sen blir allt bara… tråkigt.

Så. När det händer brukar jag försöka göra en lista med bra saker. Som den här! Första punkten brukar komma ganska snabbt men när andra och tredje kan ta en stund. Sen rullar det på och plötsligt behöver man sålla bland massa BRA grejer. Och då känns allt bättre ju.

Tre bra grejer på bild: kompisar, lugn Gun trots folk + brasa

Jag hade skitsvårt för sånt här när jag var yngre och kämpade med psykisk ohälsa (hade som mest 5 olika diagnoser, nu har jag bara bipolär och adhd kvar och kämpar ju men på ett annat sätt än när jag var 19. Ni fattar). Jag tyckte det kändes töntigt och futtigt att öva på att vara positiv när allt kändes så jävla mörkt och meningslöst och jag var arg arg arg. Och en sak vill jag vara tydlig med: att göra såna här listor botar ingen jävla depression. Men för mig gör det vardagen lättare och kanske eventuellt om jag har tur blir det inte lika mörkt lika snabbt. Och tillvaron blir snällare. Jag tror att tacksamhet och uppskattning för det som faktiskt är gött är jätteviktigt. Töntigt eller ej.

Okej okej okej, listan:

Första grejen jag kom på: jag ska ha inkallningsföreläsning snart. Hade massa små föreläsningar förra året men blev för mycket så har inte hållit dem på jättelänge! Men inkallning är första onlinegrejen jag gjorde någonsin och den är så kul och bra och brukar vara min mest uppskattade. Så den kör jag igen! Lite nytt eftersom Frasse kan bidra med sina fasoner (som att sticka och busa så fort man ska ta på koppel…) och jag kan filma det, till exempel. Och lite mer om anti-jakt också. Ska bli så kul!!!!!!!

Punkt två: jag är nominerad till Årets inspiratör! Har aldrig blivit nominerad till något innan, inte som företagare. Trots att jag bor i en kommun som är så himla pepp på företagande så är mitt företag en liten doldis. På gott och ont, jag gillar att vara lite hemlig (kanske inte verkar så eftersom jag har blogg men tro mig den har mer med självupptagenhet att göra) men är väldigt glad att vara nominerad som hundföretagare! Imorgon stänger röstningen! Spännande!

Gun och Frasse är kompisar. Det är så jävla gulligt. Vi har dem fortfarande uppdelade i huset men det beror ärligt mest på att Frasse snor och äter upp saker annars, heh. De springer lösa på promenaderna och sköter sig för det mesta. Ibland är Gun superbitchig och ibland är Frasse skitjobbig men jag får styra upp lite och så blir de söta igen. Ljus i tunneln! Ni som minns hur det var när Frasse kom kanske kan fatta lättnaden jag känner för detta!

Pippi kommer hem idag! Jag har gjort en plan för att veckorna utan honom inte ska kännas så jävla meningslösa. Som det är nu går liksom inte längre. Det är inte nyttigt, jag vill inte ha det så. Det har varit svårt att vänja sig men jag måste. 4,5 år med honom klistrad vid min sida och nu varannan vecka… helt tomt. Men jag kan inte hålla på och älta det och må dåligt mer, det är inte okej. Bokar in roliga saker och ska se till att de veckorna också blir bra.

Min sambo sitter och spelar gitarr när jag skriver detta, det känns som natt ute för att det är så höstigt. Jag har tänt ljus och ätit frukost. Allt blir bra.

Nu: hämta mitt barn. Äntligen.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.