ENSAMTRÄNA VALP – mina bästa tips (VIDEO)

Att ensamträna valp är egentligen inte svårt – men har man erfarenhet av hund med stark separationsångest blir det lite jobbigare. Jag är mer präglad av det än jag kanske vill erkänna. Och oavsett vad så kände jag när jag skrev detta att jag hellre är FÖR konkret, än att bara skriva ”gör ingen grej av det”. För ärligt, hur hjälpt har jag själv blivit av sådana råd innan? Knappt alls. Nå väl…

När jag tänker på att ensamträna valpar har jag ett ord i huvudet hela tiden. Det är TRYGGHET.

Idag har jag snackat om detta på youtube! Kolla här:

Hur känner du kring att ensamträna valp? Bävar du eller tar du det med en klackspark?


Mer valpträning:

Rumsrenhet

Spårinlärning

Vad jag gör annorlunda nu jämfört med tidigare hundar

Måste hunden hälsa på alla?

5 Comments

 1. Pingback: FRASSES ENSAMTRÄNING - FÖRSTA TVÅ VECKORNA • HUNDTRÄNAR-LILLY

 2. Pingback: ENSAMTRÄNING: UPPDATERING • HUNDTRÄNAR-LILLY

 3. Lena Quinn 5 februari, 2023 at 19:12

  Det finns så otroligt många olika metoder och experter som säger olika saker! Min valp är snart 6 månader och jag har ända från början sett till att låta henne stanna utanför badrummet när jag ska dit, lämnat en kort stund då och då för att slänga sopor etc etc, men vissa experter råder att lämna längre tid så att hon lugnar sig själv, men det gör hon inte. Idag var jag borta i nästan 40 minuter och hon skällde nästan hela tiden! Har jag sabbat allt nu? Hon var jättestressad när jag kom hem och jag kände mig hemsk! Vad ska jag ta mig till?🙈 Har försökt följa alla råd om detta för att jag visste att det kunde bli ett problem. Har en Cockerspaniel.🐶
  Tycker om det du säger om trygghet ❤️

  Reply
  1. Lilly Norfeldt 6 februari, 2023 at 08:40

   åh, du inget är någonsin kört! men jag skulle råda dig att börja om, som om hon var en helt färsk valp igen. millene wallin har massa bra om ensamträning, kolla in henne!

   Reply
 4. Pingback: VALPEN 5 MÅNADER - en lägesrapport • HUNDTRÄNAR-LILLY

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.