VALPTAJM

Fick till slut bekräftat att jag får en valp ur kullen jag önskade! Skrev lite kort om saken på instagram (pga kunde inte bärga mig) men tänkte utveckla lite här!

kooiker

Kooiker

Kooiker, alltså. Eller, nederlandse kooikerhonjde, om man ska vara sån. Kvalade in sig på listan när Johnny dog! Då hamnade jag i chock och kris och allt jävla möjligt, värderade om allt. Kommer till det lite senare.

Jag frågade de vänner jag har med erfarenhet av rasen. Fick massor med tips och är så oerhört tacksam för det! Ovärdeligt! Valde därefter uppfödare. Hade en liten lista (finns inte så många, rasen är ju rätt liten i Sverige) och kollade runt en massa – både för att se vilka jag tyckte mest om men också för att kolla vilka som hade valpar på G. Och det visade sig att en av favoriterna på listan faktiskt hade en dräktig tik hemma! Åkte och hälsade på någon vecka innan de föddes. 

Jag har ärligt talat inte träffat supermånga individer, men de jag träffat har varit riktigt trevliga. Dessutom uppfyller rasen alla de kriterier jag önskar i en hund. Frisk, pigg, stor personlighet, vill jobba! Framför allt var hälsan enormt viktig, eftersom båda mina tidigare hundar blivit sjuka och det finns fan knappt något värre än när ens djur är sjuka. 

De är rätt små. Typ 9-11 kilo bara! Lite för små för min smak egentligen, men jag tror ändå att det blir alldeles kanonbra. Grejen är ju att jag vill ha två hundar så småningom. Jag trivs bra med det. Men allt vändes liksom upp-och-ner. Jag skulle haft holländare eller malle, men det var under premissen att Johnny skulle vara storebror. Styra lite, visa hur vi gör hos oss. Jag vill liksom att malle/holländaren ska vara andra hund. Vet inte om det känns logiskt för andra? Men för mig känns det logiskt iaf. 

kooiker

Så nu är det då ungefär 7 veckor kvar tills lilla valpen flyttar hit. Blir en tik denna gång! Johnny var världens macho så det var faktiskt redan när Bulten dog som jag kände att det skulle bli en tik nästa gång. Ska bli spännande! Har ju bara haft hanar, och även om jag är uppvuxen med tikar så är det ju en annan grej att ha en själv.

Det var väl det jag kunde säga. Har varit grymt lärorikt att gå igenom alla raser om och om och om för att hitta fram till en lämplig. Och jag hoppas ju att jag får fram mina lärdomar genom youtube-serien. Har genom mina år som hundägare gjort många misstag, så jag hoppas att några slipper göra dem om de ser mina filmer. 

Här är min senaste youtubevideo, där pratar jag lite om det också:

Vi hörs imorgon igen!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.