HALLANDS VÄDERÖ MED HUND

Jag vänder mig egentligen lite mot ord som ”svemester” och ”hemester” för jag tycker de får det att verka som att RIKTIG semester sker utomlands. Något som jag tycker verkar rätt knäppt. Men, vi har i alla fall verkligen tagit vara på våra lokala utflyktsmål i sommar. Bland annat detta – Hallands Väderö.

hallands väderö hund
hallands väderö

Trots att jag bott så nära i flera år var detta första gången jag var på Hallands Väderö. Sjukt! Älskar ju havet och känner ju att min livskvalle ökar mångdubbelt varje gång jag kommit hem från en dag vid salt och klippor och tång. Glömmer ändå. Men i alla fall, jag och sambo och hund och barn åkte dit i lördags och det var grymt.

Gun är 9 månader nu och är så himla soft att ha med sig! Alltså, hon gillar inte folk när det är typ enstaka som kommer fram men när det är så här – utspritt och ingen kommer fram så hastigt – så är hon världens gladaste och snälla. Hon vill till och med fram och hälsa. Helst på barn. KUL! Vi jobbade ju lite med det när hon kom hem till oss först, socialisering alltså. Och att ta det lugnt. Så det verkar ha gjort susen!

Här kan du läsa om socialisering: del 1 och del 2!

hallands väderö
hallands väderö
Hon låg mest och tuggade ben och solade när hon inte vadade med barnet i strandkanten.

Några tips om man är sugen på att ta med hund ut till Hallands Väderö!

  • Ta inte med din hund om du vet att din hund inte diggar stora folksamlingar, åka båt eller att bara hänga medan folk badar. Hundar behöver inte vara med överallt och jag vill verkligen sätta detta som punkt 1 eftersom det inte verkar vara så självklart, trots allt.
  • Ta med vatten, eller åtminstone skål. Det finns vatten att fylla på och även en liten hundskål vid kafét, men om man ska hänga nere vid vattnet behöver man ha med sig något hunden kan dricka ur.
  • Om hunden badar kan du skölja av saltvattnet uppe vid toaletterna vid kafét innan ni åker. Salt är uttorkande så det är bra att skölja bort!
  • Båtturen tar ungefär en halvtimme och där kan det vara tajt med andra hundar. Om din hund är obekväm får du se till att sätta dig på en plats där det är lugnare, eller ha hunden i knät. Tänk på att skydda din hund från jobbiga upplevelser, helt enkelt. Det ska ju vara kul med utflykt!

Det är typ bara det? Alltså om man vet att hunden mår bättre av att vara hemma så låt den för all del vara det. Men det är ett riktigt mysigt ställe att hänga på om man har en hund som är bekväm med det!

Hoppas att du har en fin sommar <3 Har du fler tips på roliga utflykter i Sverige som man kan ha med hunden på så lämna gärna en kommentar! Hade varit kul med mer inspiration för sverige-ställen att åka till!

1 Comment

  1. Pingback: VÄDERÖ, HUNDLEK & HÖNSÄGG • HUNDTRÄNAR-LILLY

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.