VÄDERÖ, HUNDLEK & HÖNSÄGG

Ensamheten

Det suger absolut att Frasse inte kan vara ensam, speciellt nu när det är så himla varmt. Han får följa med överallt. Inte heller o-sugigt eftersom han ett: är enorm. Och två: har kroppskontroll som en redigt berusad festivalbesökare. Samma inställning till livet också, om jag ska vara helt ärlig.

Således fick han följa med när vi åkte till Hallands Väderö.

Var där med Gun för några år sedan, otroligt mysigt men egentligen helt onödigt att ha med hunden. Alltså, om den kan vara ensam tror jag de flesta hundar mår bättre av det än att vara bland massa folk på en ö utan skugga liksom :))) Men men, Frasse var svinglad och tyckte det var high life att äta getbajs, bada i havet och titta på alla snygga hundar och folk.

Vi andra i gänget var lätt utmattade.

Gun och Dogge 

Dogge, som vi passar, är en trött och snäll gamling och det har varit väldigt skönt att se Gun få vara med någon som lyssnar och inte försöker studsa rakt in i hennes ansikte dygnets alla vakna timmar. De två har gått sida vid sida, nosat lite, sovit i varsin soffa och varit allmänt artiga mot varandra. Ibland har Gun vaktat, som sig bör, men oftast har det varit väldigt lugnt.

Gun och Frasse 

Gun och Frasse har äntligen fått leka och vara lösa tillsammans! Och det har gjort deras relation ungefär femhundra gånger enklare. När Frasse sitter fast kan han ju inte kommunicera lika bra, och Gun får svårare att läsa honom. Plus att han blir mer taggad av att bli fasthållen, aldrig mindre. Precis som när man ska lära en hund ta mer fart inför en inkallning – då håller man emot snarare än att putta på, eller hur. Puttar man blir hunden tyngre och vill inte fram, håller man emot så vill de mer fram! Så funkar det lite i koppel med.

Så varför har jag haft honom i kopplet då, undrar kanske någon. Kul att du frågar! Det är på grund av:

  • Att han är nästan fyra gånger så stor som Gun
  • Att hans kroppskontroll är ungefär lika bra som en berusad toddler
  • Att hans impulskontroll är ännu sämre än ovan nämnda persona
  • Att han inte kommer på inkallning
  • Att han snor random saker och tuggar sönder/vaktar
  • Och sen den lilla detaljen att Gun började löpa typ två dagar efter han flyttat in och att jag inte är jättesugen på valpar med den kombon :))

Så, anledningar har funnits. Men sedan Dogge kom och Frasse fått utlopp för sitt lekbehov med någon i lite mer liknande size, har allt blivit lugnare. Han har även fått träna lite inkallning och lyssnat bra!

Inkallningsträningen

Dessutom har vi övat på att komma hela vägen fram när man ropar, något som tidigare varit förknippat med att bli kopplad/infångad och allt kul tar slut. Varje gång man sträckt handen mot Frasse har han antingen ryggat (av rädsla för att bli slagen?) eller hoppat iväg och gjort lekinviter. Extremt frustrerande när man faktiskt måste ta på koppel…

Så vi har tränat på att bara komma fram och ta godis, sen lagt på att innan godisen får man en klapp på ryggen ungefär där selen sitter. Och av de inkallningar vi gjort har en oerhört liten del lett till koppel. Och OM de lett till koppel har inte det roliga försvunnit helt, han har fått beröm och godis och klappar och sånt! Verkar ha gjort susen!

Kastreringen – en månad senare

Det har redan gått en månad sedan Frasse blev av med pungen sin, och hittills märker jag inte någon direkt skillnad. Han är ungefär lika pigg, dumsnäll och fullkomligt tokig som innan. Men slipper oroa mig för valpar iaf, det är skönt! Hade heller inte förväntat mig att han skulle bli så annorlunda så allt är enligt plan typ. Tycker det känns som att vissa tror att det är som lobotomi… Det är det inte. Men det behöver inte göra någon stor skillnad åt något håll liksom. Här skrev jag om det innan!

Så, Frasse fortsätter att vara en jättevalp, Gun en jättebitch och jag jätteglad. Och jättetrött. Har en fin sommar och är nöjd med att ha tre hundar, vill ha det jämt. Och höns. Och kanske några getter? Jaja.

I dag kom första ägget, började nästan gråta. Känner mig rik som ett troll!!!!!!!!!!!!!

Nu ska jag läsa för det regnar, och sen kanske jag ska lära Frasse nåt kul. Ska filma! Men mitt redigeringsprogram är paj, så vi får se. Bra det går för mig och teknik :))

Fortsätt ha bra sommar! Vi hörs snart igen! Är det nå speciellt du vill att jag skriver om så lämna gärna en kommentar?! Och tryck på hjärtat om du tycker om den här typen av inlägg! PUSS

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.