SLALOM MELLAN BENEN – lär hunden

Varför då?

Slalom mellan benen är helt enkelt ett bra tricks där hunden använder dina ben som ”slalomstolpar”. Jag tänker – varför inte? Det är kul hjärngympa att lära in och ju fler kul grejer man gör ihop med vovven desto bättre relation får man.

Sen är det också användbart på promenaden – för vem har bestämt att man bara ska gå rakt fram som en tråkis hela tiden?!

slalom mellan ben

Ut ska ni ändå – lika bra att ha kul med det ju ? Bara att träna när man ändå är ute ju, så blir promenaderna roligare! Använd hundens mat så riskerar du inget extrahull heller.

Lär hunden gå slalom mellan benen!

Så här lärde jag Gun detta från början:

1. Sätt klocka på 2 minuter och tog några godisar i varje hand.

2. Började med henne på vänster sida och tog ganska stort steg framåt med höger ben. Samtidigt visade jag godiset i högerhanden så hon lockas in genom ”porten” som blir!

3. Och så lika fast åt vänster!

4. Minska sedan hur mycket du visar och hjälper till med händerna. Lite i taget, baby steps liksom! Hunden ska alltid lyckas ?

Vill du lära hunden fler tricks så finns bland annat BACKA här!

slalom mellan ben

Det enda ord jag använder är ”bra” i detta. Får se om jag börjar säga ”slalom” eller nåt sen men nu tänker jag att min kroppsliga signal (dvs att jag visar och lockar med ett jättekliv framåt) är tillräckligt för att hon ska haja ?

Jag tycker det är bra att öva utan hunden först, för det kan vara lite knepigt med ens egen koordination… Fast det kanske bara är jag ???

Här är en youtubevideo där jag förklarar också. Tänker att det ibland är lättare att höra och se än att läsa så here you go:

Vi hörs snart igen! Njut av sommaren, hörrni <3


Följ gärna min instagram för fler små tips och tricks i hunderiet!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.