TILLRÄTTALAGT OCH SKAVIGT + ett promenadtips

Pippi är ledig från förskolan hela sommaren så vi har lite nya rutiner. Vi tar skrindan på morgonen och går ner till bron och åkrarna. Det är mysigt och tålamodsprövande på samma gång.

Jag la upp denna bild på instagram igår och skrev att jag är lite trött på internet och perfektion. Och det är svårt – för perfektionen går hem. Ska man nå ut så behöver man planera och fixa. Och jag tycker det är rimligt – jag har tillräckligt med kludder i mitt eget liv – jag vill inte se hela flödet med överfyllda diskbänkar och tvååringars vrålande. Ibland, ja. Men inte hela flödet.

Ju mer jag tillrättalägger desto bättre går det. Men jag vill åtminstone sticka in då och då och säga att jag är en person.

kooiker sverige

Jag är ju bara det. En person. Jag hoppas att ingen får ångest av mina uppdateringar. Hoppas att jag känns ”äkta”, vad nu det är.

Det är sånt jag tänker mycket på nu. Avvägningen mellan att vilja nå många med kul hundträning och samtidigt inte tappa bort mig på vägen. För jag är ju rädd, för alla de som tycker illa om mitt sätt att göra. Jag är rädd för andra hundägare, räcker ju med att gå in i en fb-grupp så ser man hur hårt jargongen kan vara.

Och även om jag inte vill bry mig, så är jag en människa. Jag är programmerad till att bry mig. Klart jag bryr mig om vad folk tycker! Klart jag vill ha bekräftelse. Klart jag vill att alla ska gilla mig.

Det är det jag tänker på. Och blommor. Och glada ungar och skitiga hundar och får som inte bryr sig ett skit.

Och som rubriken avslöjar ska jag nu ge ett bra tips, som jag använder mycket nu på mina promenader med ”valparna”… PAUSA. Alltså bara sätt dig ner (eller kryp omkring och fotografera, som jag hehe) och häng. Träna lite sitt eller något annat enkelt med hunden. Låt den få gå omkring och göra vad den vill om den inte vill ”tränas”. Men liksom kravlöst häng bara.

Underskattat! Och åtminstone för mig helt nödvändigt nu för att jag inte ska tappa tålamodet när barnet får bryt på att jag går för långsamt/snabbt/fel väg/whatever och valphunden trasslat in sig i hjulen fötrielva gånger. Så jag föreslår att ni börjar med detta. 2 minuter – häng runt och mys eller gör vad ni vill bara – sen gå igen.

tormarp

Glad fredag och glad helg på er! Hoppas att ni har det fint i sommaren <3 Imorgon ska jag på bröllop men förutom det har jag knappt koll på datumen. Tycker det är tecken på bra sommarlov: att glömma datumen och inte veta vilken dag det är. Tänka sig att det blev så nu! Gött!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.