GUBBAR, PUCKADE ÅSIKTER & ELAKA TJEJER

För att kompensera min framtoning som Positiv PersonTM så kommer här en lista över mina mest störiga grejer med hundvärlden. Alltså allt från sånt jag stör mig lite grann på, till saker jag avskyr! Rubriken är de första tre punkterna. Enjoy*!

*ja såklart är det lite överdrivet. Ta inte illa upp nu, jag bara tramsar lite. Man får tramsa och störa sig! Det betyder inte att någon behöver ändra på sig.

Tuffa filmer i slow motion

Skyldig själv, absolut. Det kanske är jante som får det att skava men i 9 av 10 fall blir det så… allvarligt? Liksom vi tränar hund, det är ingen schamporeklam? På tal om allvar;

Folk som ser arga ut när de tränar hund

Låt mig måla upp en bild (för att slippa länka och därmed outa typ… alla IGP-konton) – stor hund, fotgående, blond tjej med BESTÄMT ansiktsuttryck. Som sagt: vi tränar hund. Inte invaderar Polen. Hade önskat att fler såg lite snälla ut, typ som Helene Lindkvist som, om jag minns rätt, även pratar om att se mjuk och trevlig ut när man tävlar. Fint!

Uttrycket ”hunden blir vad du gör den till”

Ah vad bra, då kan vi skrota all avel. Also: tror att typ polismakten, terapihundsskolan, mentalbeskrivare landet över har annat att säga. Mentalitet är en stor del av vad hunden blir, snälla sluta släng dig med detta uttryck. Som jag redan sågat här lol

Folk som tror att hunden inte är en hund utan snarare en väldigt komplex människa eller nåt

Jag tror ni vet vilka jag menar. Folk som komplicerar ALLT. Och ja, jag vet att hundar inte är BARA hundar och att alla hundar är individer och olika och allt sånt såklart. Men de är inte… kärnfysik? Eller antar att kärnfysik är lättare att hantera än folk som ska vrida varenda ord sjuttielva gånger runt och runt. Jag har liksom fått milslånga dm om ord jag använder, uttryck jag använder, vad jag har på mig…För att de är ”problematiska”. Där folk vill att jag ska förklara mig typ. Ja men SNÄLLA, vill jag skrika. Det är hundar. Vi måste inte vara så skitnödiga.

Heh. Ja, välkomna till den här positiva och härliga bloggen :))))) Nä men ibland kan jag väl också få störa mig? Kan inte ni fylla på i kommentarerna så sätter jag ihop ett inlägg med saker vi alla stör oss på? Stort som smått men helst smått haha! Skriv skriv skriv! Jag älskar att höra från er!

15 Comments

 1. Michaela 18 januari, 2023 at 13:04

  Det jäkla tjatet om fotgående, och att din hund inte ser dig som en ”ledare” om du låter hunden gå framför (ve och fasa!!) dig på promenaderna. Ser det mest på amerikanska ig-konton, som tur är.

  På hemmaplan stör jag mig på alla som insisterar på att deras hund ska sitta ner, vid hundmöten. Fin tanke, men om hela hundsverige sitter ner vid hundmöten, skulle ingen någonsin komma någonstans! Min sambo tröttnade vid ett tillfälle, när mötande hund + ägare satte sig och stirrade mot min sambo. Min sambo kontrade med att också stanna och be vår hund sitta. Där stod de en kvart…
  Vår hund är ingen stjärna på hundmöten, men vi försöker jobba så att vi i alla fall tar oss framåt. Och så hjälper det att bo ute på vischan, där man inte möter så många andra 🙂

  Reply
  1. Lilly Norfeldt 20 januari, 2023 at 18:49

   rip 20-nånting lilly som trodde man kunde få hunden att gå artigt i koppel genom att typ sträcka på ryggen och se MiLiTäR ut lol

   åh jaaaaa, hundmöten är en evig källa till stör! bra kommentar, tack <3 !!!!

   Reply
 2. Unn 18 januari, 2023 at 14:03

  Innan jag skaffade min nuvarande hund, så surfade jag mellan olika rassidor. Alla små raser – och då menar jag alla – beskrevs som stora raser i små förpackningar. Vad betyder det ens?
  Inte en enda gång beskrevs stora raser, som små hundar i stor förpackning.
  Ett annat fenomen är att när en hund av en viss ras får ett glädjeryck, så beskrivs det som (rasens namn)-ryck/fnatt. Jag är ledsen att behöva säga det, men när en hund blir hög på livet, så springer den runt i sin glädjeyra oavsett ras. Berner sennen, pudel eller papillon – alla mina har tixat av sig. Det sker förstås i högre hastighet med pudlar än med berner eller papillon, men fenomenet är samma.
  Föreställningen att raser som generellt är lätta att få lydiga är mer intelligenta än raser som generellt kör sitt eget race oftare, är ett rött skynke för mig.
  Är kvinnor som lyder sina män smartare än dem som revolterar?

  Reply
  1. Lilly Norfeldt 20 januari, 2023 at 18:48

   nej men hundra procent så många floskler i hundvärlden, många gånger säger folk bara sånt utan att ens ha tänkt! håller med om kooikerfnatt/mopsrace/allt vad zoomies heter, inte är det unikt för en ras haha

   underbar kommentar, tack!!!!!!!!!!

   Reply
 3. Hanna Bogren 20 januari, 2023 at 11:54

  Vilket kul inlägg! Jag stör mig också på folk som ser arga ut när de tränar hund, och kanske framför allt som låter arga! Liksom hallå, vill man inte ha roligt med sin hund???? Och när folk tjatar orimligt mycket och upprepar sig tusen ggr för att hunden inte ”lyssnar”, typ denna: ”sitt sitt sitt sitt sitt SITT SITT SITTTT!!!!!” med ett eskalerande tonläge. Okej alla kan väl tappa det nån gång men när folk gör så hela tiden typ? Eller folk som säger att man måste ”visa vem som bestämmer”, främlingar som kommer med totalt oefterfrågade ”råd”. Snälla låt mig va bara. Sen har jag otroligt mycket fördomar mot gubbar som ”har haft schäfer i 40 år” som tyvärr bekräftas titt som tätt. Men dessa gubbar är jag mer rädd för än stör mig på.
  Mvh inte heller den som gillar att sticka ut hakan men tog tillfället att spy ur mig detta :))

  Reply
  1. Lilly Norfeldt 20 januari, 2023 at 18:47

   hahaha skyldig till tjatet på Frasse just nu – kommer på mig själv med att bara ”sitt…. SITT…. SssssSSSSSssssSSSSSSittt” hahah fy! Och jaaaa folk som haft hund i hundra år men ÄNDÅ inte fattar att man ska vara kompis. suck alltså!!!!

   Reply
 4. Annie 21 januari, 2023 at 10:27

  Jag stör mig på ’hundfolk’ som säger att de har haft hundar i hela sitt liv och sedan inte verkar förstå någonting hundar gör🤬.
  Och sedan skäms jag nästan att erkänna detta… men jag stör mig verkligen på ’Bajspåsegestapo’. De som kräver att man ska plocka upp den allra minsta hög på ställen där människor aldrig går. En hög som försvinner efter ett litet tag… till skillnad mot alla tomburkar och annat icke-komposterbart material som ligger på marken som ingen någonsin verkar klaga på🙄…
  Och så stör jag mig riktigt mycket på den halvfulla karl som ville hälsa på mina hundar vid midnatt. När jag sade ’Nej, de ska Inte hälsa’ (eftersom Patch inte gillade karlar och kunde försöka nafsa) blev snubben sur och gick hem och skrev ett surt inlägg på den lokala hundgruppen på Facebook. Har inte FB men hörde om det. Vilken j-a idiot.

  Sen vill jag bara tacka för att du fortsätter att blogga. Dina inlägg är alltid så otroligt läsvärda och underhållande🥰. Jag ska själv få hem en ettårig boxer från Italien som jag aldrig har träffat, så jag undrar om du har skrivit något om hur man bäst bygger ett bra band med en okänd hund som inte är valp? Som när man ’räddar’ en hund från en organisation, eller som när du träffade Frasse för första gången? Vad ska man tänka på? Tips mottages VÄLDIGT GÄRNA. Eller ännu hellre hellre ett eller flera blogginlägg om ämnet😁. Och gärna innan mitten på februari😉🤪😂.

  Reply
  1. Lilly Norfeldt 22 januari, 2023 at 13:19

   haha jaaaa, jag som har en liten hund som ibland lägger små små harpluttar har fått tacka min lyckliga stjärna att ingen sån där nödig person sett henne hehehhehe. tur man bor på landet!

   under kategorin ”frasse” kan du nog hitta en del! Men ska absolut fila på ett inlägg där jag kokar ner tankarna kring att bonda med en vuxen hund mer 😍 Bra tips! Tack!

   Reply
 5. Nanna 23 januari, 2023 at 02:45

  Stör ihjäl mig på folk som har BC och som verkar tro att det är en ras som inte alls fungerar som en hund för att de är ”för smarta”. Fått höra att min kommer att lura mig, manipulera, fjäska och tusen andra grejer. Men .. det är en hund??? som gör det som historiskt sett lönar sig??? som alla andra hundar??? De behöver inte ”en fast hand” eller ”strama tyglar”, de behöver tränas för de saker och situationer de behöver klara av precis som *drumroll* …… ALLA ANDRA HUNDAR!!!!

  Reply
  1. Lilly Norfeldt 23 januari, 2023 at 09:36

   haha vad sjukt?!! den grejen inom vissa raser som ba detta e en egen ART… okidoki anki, håller inte med!!!!!!!!!

   Reply
   1. Nanna 23 januari, 2023 at 22:56

    Verkligen sjukt störigt! Känns som att det ofta snackas så om hundar med hög/stark drift. Tänk vad många olika hundarter det finns va!

    Reply
 6. Lisa 25 januari, 2023 at 20:02

  Det var så himla skönt att läsa och känna igen sig i alla dessa metoder som folk har fått för sig för att känna kontroll! Precis som du säger blir det som ett himla självbelönande för dessa människor som militäriskt marcherar eller gapar att de ska sitta vid hundmöte. Jag lärde mig när vi skaffade familjens hund att om man ska få den att lyda måste man bete sig som en ”alfa” och allt vad det hade med sig. Nu med en egen hund har jag ju lärt mig att det var ett misstag, obehagligt för hunden och oeffektivt för mig. Stör mig på det jag möts av varje dag: de som stannar med sina hundar för att låta dom stirra och morra när vi försöker passera så långt ifrån det går. Eller att jag måste ”säga till på skarpen för annars övermannar han dig” osv. Haha vad det blev långt här, tack för att du skriver så bra och lärande!

  Reply
  1. Lilly Norfeldt 30 januari, 2023 at 09:09

   ja men verkligen! gjorde samma resa när jag skaffade hund, från alfa till samarbete. så mycket roligare man har!

   Reply
 7. Sara 8 februari, 2023 at 08:08

  Stör mig på: åhh en terrier, dom måste man sätta på plats varje dag för att dom ska lyda! Ehh nej, vi jobbar med att samarbeta ihop och ha kul.

  Eller när Alpha visar med hela sitt kroppsspråk att han vill att den andra hunden ska försvinna och ägaren släpper fram sin och han vill bara hälsa! Din kanske ja, min INTE min! I dom lägena går det ju sådär med att försöka få till ett bra hundmöte…

  Reply
  1. Lilly Norfeldt 19 februari, 2023 at 20:02

   ja de där ”åh men min är snäll”-hundägarna hade man gärna sluppit!!!!

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.