BOKRECENSION: farväl till en vän

”Farväl till en vän – om sorgen efter en hund”
Anders Hallgren
AH Books, 2021

Anders Hallgren har snart skrivit en bok om allt hundrelaterat och ingen är gladare för det än jag! Som världens första hundpsykolog och med fler år i branschen än de flesta av oss kan drömma om är han än av de personer vars tankar och åsikter jag aldrig verkar tröttna på. Så när jag, mitt i sorgen efter Frasse, fick nys om denna bok om sorg var jag inte långsam med att klicka hem den.

Om boken ”farväl till en vän – om sorgen efter en hund”

Detta är verkligen en bok för dig i sorg. Kanske speciellt dig som inte är omgiven av andra hundmänniskor som fattar hur ont det gör att förlora sin fyrbente vän. I denna bok får man verkligen veta att allt man känner är okej. Alla steg i sorgearbetet behandlas med lika stort allvar som i vilken sorg som helst.

Boken är absolut en guide genom sorgen men lika mycket en tröst i sig – att man inte är ensam om att känna sig totalt krossad av att förlora sin hund. Att den sorgen får tas på lika stort allvar som någon annan sorg. Och lika mycket plats. Det är något oerhört fint att veta att man inte är ensam när man sörjer. Oavsett om någon annan säger att det ”bara är en hund” och i nästa andetag frågar när man ska köpa ny. För sånt förekommer ju tyvärr fortfarande i allra högsta grad.

På bild: hund som har förbud på att dö 🙂

Den här boken är för dig som behöver just det – stöd. Hade det varit görbart borde den delas ut till alla som just mist sin vän. Faktiskt. Jag har en känsla av att jag kommer införskaffa ett gäng kopior att dela ut till de som behöver.

HÄR OCH HÄR KAN DU KÖPA BOKEN

Har du läst boken? Vad tyckte du? Lämna gärna en kommentar! (Jag ser inte alla DM på insta så betydligt bättre att skriva här)

6 svar på ”BOKRECENSION: farväl till en vän”

 1. Har inte läst boken men Anders Hallgren är en favorit
  Vet ju att jag någon gång kommer att behöva läsa den så tack för bra tips

  1. 💕 hoppas det dröjer många år innan dess!

 2. Sylvia Hansson skriver: Svara

  Inte läst, men efter 5 avsked så vet jag mer än väl….. Det sjätte blir mitt sista (om inte jag går först) Läste en bok ”En hunds bästa vän” tror jag den hette, lite feelgood, men absolut skriven av en hundmänniska. Rekommenderas! Kram

 3. Nina Ljungmark Berglund skriver: Svara

  Tack för tips. Jag ska köpa boken. Jag har redan ångest över att mista någon av mina två älskade storpudlar. De får bara inte dö. Faktiskt. Jag mitt senaste avsked var hemskt. Också detta att man inte riktigt bemöts riktigt. Många av ens vänner förstår inte hur oerhört mycket en hund ger och hur stor saknaden är.
  Nina med Celine och Camille

  1. Ja men det är ju så vidrigt, dels att behöva ta beslutet. Sen att genomföra. Och sen att man förväntas ta det som att… ingenting hänt? Nä det är för många jobbiga saker på en gång. Hoppas det dröjer LÄNGE innan vi är där igen 💗

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.