BLYGERHUNDAR – BOKRECENSION

Blygerhundar – så gör du din hund till en superhjälte
Författare: Jessica Mann
Klickerförlaget, 2017

blygerhundar recension

”Blygerhundar – så gör du din hund till superhjälte” står med ena foten i författarens egna upplevelse av att ha en rädd hund. Att se sina bästa vän vara helt livrädd verkar fruktansvärt, och Mann skriver i förordet att detta är boken hon själv velat läsa när hon hjälpte sin hund Boo övervinna sina rädslor.

Andra foten står i vetenskapen, i en gedigen utbildning och erfarenhet av att jobba med rädda hundar och deras människor. Som verksam hundinstruktör och hundbeteendeanalytiker (vilket hon även utbildar andra till) har hon verkligen otrolig kunskap inom detta ämne!

blygerhundar recension

Boken

Det är ordning och reda i boken, det är enkelt att navigera om man vill läsa om någonting speciellt. Jag uppskattar det! Det är plättlätt att förstå vad som finns var. Layouten är lekfull och stilren på samma gång och ger boken ett snällare intryck än den typiska fackboken.

En del av innehållet är teori som tydligt etablerar vilka grunder vi står på. Övningarna går hand i hand med teorin och känslan av respekt för hunden och förståelse genomsyrar allt. Till skillnad från mycket annan läsning inom området hund så är denna bok väldigt konkret. Övningarna går att göra. Nu! Det är inte att underskatta. Jag älskar det!

blygerhundar recension

En annan sak jag verkligen uppskattar är illustrationerna över hundars kroppsspråk. Dessa borde man nästan dela ut på varenda hundkurs och hundbutik i landet! Jenny Nyberg är stjärnan bakom dessa!

Sammanfattningsvis tycker jag att detta är en bok som gör det enkelt att tillämpa etisk korrekt och jäkligt trevlig hundträning i sitt liv. Boken är lättläst utan att vara förenklad och ger konkreta tips på hur man får livet att funka! Även jag som inte upplever mig ha haft rädda hundar fick mycket intressanta tankeställare.

Betyg: 5/5
Rekommenderas starkt, även till dig som inte har en rädd hund!

Här kan du köpa boken! Och här är Jessicas hemsida.

2 Comments

 1. Sanna 2 april, 2019 at 14:42

  Har också denna bok och älskar den. Mest för att jag har en så kallad ”blygerhund”. Finns så många fina och bra tips 🙂

  Reply
  1. Lilly Norfeldt 3 april, 2019 at 06:50

   Ja, så himla bra! Älskar att det är så KONKRET, inte bara ”filosofi” liksom (även om det också är bra förstås… men är skönt när man kan GÖRA) 🙂

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.