BOKRECENSION: här kommer sockan! – handbok för unga hundägare

Äntligen en ny hundbok i mina händer! Eller ja, denna trillade ner i brevlådan lagom till sommarlovet och sedan dess har jag läst som en galning i och med utbildningen till hundbeteendeutredare. Den har alltså hamnat lite i skymundan men NU är jag redo att berätta mer om den!

Så: här har vi den *trumvirvel*

”Här kommer Sockan – handbok för unga hundägare”

av Angelika Weber
och Hanna Ingvarsson
Idus Förlag

”Här kommer Sockan” är en söt berättelse om en pojke, Theodor, som ska skaffa sig en alldeles egen hund. Han har längtat och längtat, skrivit listor och tittat ut ras och uppfödare och är alldeles pirrig i hela kroppen.

I boken får vi följa förväntningarna och förhoppningarna som jag tror att även vi som är över 11 år kan känna igen oss i. Frustrationen och oron som ibland tar tag om en mitt i den mest intensiva första tiden av rumsrensträning och störd nattsömn. En liten tass som luktar popcorn. Allt kul och allt störigt berättas genom Theodors perspektiv.

Vi får också följa med på valpkurs och glädjen i att hitta en ny vän. Nu riktar ju denna boken sig till unga hundägare, som titeln skvallrar om, men jag kan säga att jag kände igen mig i nästan alla Theodors upplevelser, trots att jag var 23 när jag skaffade min allra första egna hund.

Och förutom att vara en kapitelbok där vi får följa med i berättelsen så innehåller boken listor och träningstips – som vad man behöver skaffa sig och hur man lär in ordet ”nej” till exempel.

Som i alla böcker om hundträning får man sålla och individanpassa men jag måste säga att det är så skönt med en såpass mänsklig hundbok. Den är snäll och enkel att förstå och perfekt för någon som är som Theodor – en elvaårig förväntansfull blivande hundnörd.

Tack för att jag fick läsa din bok Angelica! Jag hoppas att mitt barn ska älska den när han blir lite äldre. Tills dess kollar vi på de fina bilderna 😍

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.