VALPEN 12 VECKOR

I fredags blev Gun 12 veckor gammal. Jag tycker att det är kul att titta tillbaka så nu gör vi det! Detta har hänt sedan hon kom hit:

När hon precis kom var hon rätt rädd, faktiskt. Tyckte att det var lite läskigt med ljud. Jag tror att det hade mycket att göra med att här luktar extremt mycket hund. Faktiskt. Hon landade efter några dagar, nu syns ingen sådan rädsla alls, någonstans.

kooiker

Gun är mer självständig än de hundar jag haft innan. Redan nu vill hon gärna ta stora avstånd i skogen, till exempel. Mina tidigare höll sig inom en rätt liten radie, även som vuxna. Gun kan sticka rätt långt innan hon inser att jag inte är där. Och hon är bara bebis… Vojne vojne! Belönar ALL kontakt hon tar med mig och leker gärna om hon stannar upp och undrar var jag är.

Hon är busig och alert. Så, även om vi slappar mycket så blir det lite hjärngympa då och då för att få henne att lägga energin på annat än att bita mig i byxbenen, hehe. Hon är nästan skrämmande lättlärd! Kolla denna videon, vårt första ”riktiga” träningspass (dvs inte bara trams hehe)

Vad jag också lagt märke till är att hon har svårt att komma till ro. Hemma såväl som ute och hos andra. Det kommer vi att få öva massor på!

Imorgon är det vaccination och sen får jag ta i tu med passiviteten. Även ensamträningen behöver planeras. Mer om det en annan gång!

Hörs imorgon!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.