VAD ÄR ADLINKS?

Jag har gjort några inlägg med adlinks. Och jag läste säkert 100 innan jag insåg vad det faktiskt var. Så, nu tänker jag dela med mig av den informationen!

Jag är då, som bloggare med företag, med i ett så kallat affiliate-nätverk. Ibland när jag vill tipsa om produkter kan jag gå in och kolla – finns det återförsäljare som har produkten som är med? Om det är så, så kan jag skapa en länk utifrån nätverket som då ger mig provision OM någon skulle köpa något i den butiken via min länk. 

Adlinks märks alltid ut

En sådan länk kallar jag för adlink och jag märker alltid ut som är sådana. Ofta när jag gör listor med olika produkter har jag med både adlinks och ”vanliga” länkar. Givetvis gör jag det tydligt vad som är vad när jag länkar. Det står både bredvid gällande länk (adlink) och även högst upp i inlägget att det innehåller adlinks. Exempel:

Exempel på inlägg

Detta innebär alltså inte att jag har ett samarbete med företaget/återförsäljaren eller ens tillverkaren av en produkt. Givetvis tipsar jag ändå inte om något jag inte gillar (det tänker jag är underförstått) men jag vill ändå vara tydlig med det. Ett samarbete handlar om att skapa innehåll, bolla med företaget och få ersättning. Adlinks är bara pengar om någon köper via länk. Och det handlar om några kronor.

Inga banners, pop-up eller blinkande annonser

Jag har hittills inte haft några samarbeten och jag har heller inte några banners eller pop-up-reklam på min site. Det sista är för att jag tycker att det är störigt som satan att gå in på en hemsida och bombas med olika blinkande reklamgrejer. Då läser jag hellre reklamsamarbeten. Och jag hoppas kunna göra riktigt fina sådana framöver!

lilly norfeldt
Hej gilla mig tack

Med det sagt – min enda inkomst från bloggen nu är alltså via adlinks. Om du tycker att det är nice att slippa en reklamig blogg med tusen banners är det ju rätt soft att då och då gå via mina länkar för att köpa något. Genom att köpa via mina länkar blir det som ett ”tack för tipset” till mig i form av några kronor via nätverket. Det tycker jag är rätt sjysst. (Och man behöver inte ens handla exakt den produkt jag nämner, man kan handla vad som helst från butiken jag länkar till)


Sandra Beijer skrev bra om detta också, om man vill läsa från en större bloggares perspektiv. Från hennes inlägg:

– En adlink är alltså en länk där influencern får en liten summa pengar per klick eller per köp.
– Det är inte ett samarbete, oftast kommer adlinken automatiskt när man länkar i inlägget.
– En adlink innebär inte att man är ”köpt”, utan nästan alla sajter på internet har adlinks.


Hoppas att detta var till hjälp! Vi hörs imorgon <3

Lilly

1 Comment

  1. Pingback: SAKER JAG VILL HA (alt behöver) I HÖST • HUNDTRÄNAR-LILLY

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.