SAKER JAG VILL HA (alt behöver) I HÖST

Prylar prylar prylar!!!! Snart behövs varmare saker och tuggbenslådan ska uppdateras. Här är mina favoritgrejer jag sett på internets nät det senaste! En del adlinks obs (dvs att jag får nåt öre OM ni köper, inte annars) men inte uteslutande såklart. Har utgått från vad jag vill ha, behöver och kanske vad jag vill önska mig i julklapp framöver!

TILL HUNDARNA

TUGG/SERVERINGSALTERNATIV/SLOW FEEDERS

Kongar och andra grejer att fylla, frysa och ge hunden istället för ben är alltid välbehövligt här hemma. Denna lilla rosa (adlink) är på extrapris så minst en sån blir det säkert! Guns snufflematta har jag använt mer än jag faktiskt hade anat, och Frasse ska självklart ha en också. Här (adlink) finns en bra!

Har även 2-3 aktiveringsleksaker som jag serverar mat i. Oftast får inte hundarna mat i skål, just nu får Gun oftast maten i gräset och Frasse antingen i en grön plastskål med piggar i eller så använder vi gamla mjölk/äggkartonger som han får slita isär.

MEN!!!! Såg också att den här ”KARUSELLEN” som vi kallar den finns inne nu!!! Alltså min absoluta favorit. När min familj hade dvärgschnauzer som inte var av den lugna och harmoniska typen direkt så gick jag och mamma på My Dog och jag förklarade lite om aktiveringsleksaker (hade precis fått upp intresset för hunderi). Mamma var minst sagt skeptisk men köpte en till maggie och alltså, det var så man blir tårögd. Hon ÄLSKADE den. Blev så mycket coolare av att få lite aktivering. Och slutade matvägra faktiskt!

Jag använder den fortfarande till Frasse och Gun (och Johnny och Bulten innan dess). I love it! Frasse har bitit lite på den men ändå. Och Pippi hjälper mig att fylla den med mat, klassiskt bra barnaktivitet för att hundarna ska inse att de också kan göra kul och bra saker! HÄR! (adlink)

Vetzoo har 15% på alla köp över 100 spänn med koden SEP15 så ska fylla på tuggbensförrådet med:

 • Älgchips (adlink) till Frasse som har ett enormt tuggbehov!
 • Rauh belly bone (adlink) – enda tuggbenet av den här sorten som Gun älskar! Frasse slukar dem på nolltid. Inga tillsatser eller nå skit så känns lite lyxigt!!!!!
 • Lunga (adlink) – perfekt när man typ passivitetstränar eller hunden behöver komma ner i varv! Är lite segt och blir som en blandning mellan tuggben och godis liksom, älskar. Bengtssons är en av mina favorittillverkare av hundtugg tbh
 • Oxstrupe (adlink) – också en klar favorit! Brukar fylla dem på samma sätt som kong (recept här)
 • Laxrullar (adlink) – ska testa dessa också för att ha när det kommer folk. Behöver ha nåt lätt som hundarna kan associera med trevligheter när det knackar på dörren! Lite lättare än att dra fram ett tretimmarstugg då liksom hehe

MIDJEBÄLTE & KARBINHAKAR

Tog exakt en halv promenad med Frasse innan min axel började göra ont. Rotade fram ett gammalt midjebälte min mamma köpte när jag hade rottweilern. Tyvärr pajade det i förra veckan (Frasse bokstavligen slet sönder det…kul). Så kollar på nya! Här är tre jag spanar mest på:

 • Rukka har ett med expander-del, alltså typ ett gummiband. Mycket bra om man har en hund som tenderar att rycka till som variation på att segdra :)) Nätt och enkelt också, det gillar jag. Här (adlink)
 • Baggens softbelt är den jag hört mest och bäst om, alltid. Så det lutar faktiskt åt denna… Det som talar emot den är att den känns lite väl sportig för mig? Kanske. Alltså jag ska inte ut och springa milen i leran med min hund och vill gärna att det inte ser ut så :)) Ok fåfäng much lilly, kul att exakt 0 personer ser mig gå på promenad och ändå har jag detta som kriterie hahaha usch. HÄR hittar du rolls roysens midjebälte iaf! (adlink)
 • Ok vänta en som jag kanske hört lika mycket gott om är Non Stops bälte… FAN! Att det ska vara så svårt. Detta verkar svinskönt verkligen, men är också sporty varning. Vet dock att det kommer vara värt, orka vara obekväm liksom. Ja här är det (adlink)!!! Det lär bli detta, faktiskt…

Hundbädd till Frasse

Så svårt att hitta fina som finns i superstort! Denna (adlink) har Gun, som jag tryckt ner i min gamla resväska för CD-skivor jag hade i flickrummet </3 Fanns i stor stolek så hade ju varit svingulligt att matcha ju!!!!

Med tanke på denna bilden blir jag genast tveksam. Men ändå. Mysigt med matchande bäddar, speciellt när det blir lite kallt ute!

TREMETERSKOPPEL

Och femmeterskoppel som är nyaste tillskottet i samlingen! Jag har sedan evigheter varit kär i Birger & Co’s tre meter långa koppel i värmländskt veganläder och använder dem dagligen till Frasse och Gun. Finns absolut en kod LILLY25 gissa hur mycket rabatt man får? Nä men så sjysst av dem, jag kan ha tjatat mig till det heh.

Har även testat ett fem meter långt koppel slash lina kan man säga. Reflexer, antiglid och vadderat handtag! Mycket mysigt! En internetkompis gör såna och jag fick testa! Kolla hennes grejer här, superbra!!!!

För hundägaren (mig)

Gummistövlar!!!!

Har två par gummistövlar. Båda läcker. Kul.

Så okej dessa är inte just av gummi men verkligen alla hästtjejer har såna här och jag har mkt positiva fördomar om dem (hästtjejerna, inte skorna). Typ att de vill ha skor som håller! Som tål lite skit! Vem gillar inte det? Vet så många exempel nu på folk som köper ett par såna här var femte år typ och never goes back. Så i år blir det nog ett par blundstones. På tiden!!

Vänta lite här är ju samma modell typ fast gummistövel!?!?! Herregud vad gör jag nu? Dessa alltså. Två flugor i en skosmäll, musik för en gubbsnål lillys öron!!!! Nu fick jag beslutsångest. Kanske fortsätter ha trasiga gummistövlar två säsonger till med andra ord!

Svart mössa – ett måste. Finns på Monki och jag gillar starkt.

Även införskaffat sån här luva och sån här krage. Vägra frysa vinter 22! Se fin bild där jag ser ut att klä ut mig till en stickad kondom 🙂 Hellre det än kalla öron, alla gånger.

Ps monki har 4 för 3 på underkläder! Jag har rensat byrån kan man säga!!!! Otrolig nystartskänsla (lol) att äga främst fina bra trosor och minimalt med skitfula och/eller illasittande, tycker jag 🙂 Tipsssss

Ja det var väl det!!!!! Kanske underställ med. Fast mest prio på tugg och midjebälte helt ärligt. Kommer på fler saker hela tiden SUCK

Kanske får göra ett eget inlägg om hundtäcken, framför allt aktuellt för den stora lockiga hunden som blir blöt på ett sätt jag INTE är van vid. Jag gillar att kolla hos Dogmania när jag letar täcken men vetzoo (adlink) har också mycket fint. Men vill ni att jag gör ett eget inlägg om det? Har ju ändå avverkat en hel drös täcken i mina dagar hehe

Vi ses snart igen! Tryck gärna på hjärtat om du gillade detta inlägget!!! PUSS

4 Comments

 1. Emma 26 september, 2022 at 14:27

  Tipsar om hööks midjebälte, jag använder det när jag rastar hundar och det har presterat över förväntan med tanke på priset. Det har också inbyggd expander i banden som man fäster kopplet i.
  Brukar dock inte använda benbanden pga bekväm.
  Hittills har det bland annat hållit för en utfallsbenägen grandis på 75 kg 🙂

  Reply
 2. Emmelie 26 september, 2022 at 15:15

  Härligt inlägg. Älskar välmotiverade tips som dessa. Är själv på jakt efter midjebälte och nu fick jag några till att kolla in. Tack!

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.