VALP I VINTER – tips och tankar

De flesta får hem sin valp till sommarsemestern, men så har aldrig varit fallet för mig. Det finns helt klart fördelar med att ta valpen på sommaren (långledigt, till exempel) men för mig som jobbar hemifrån spelar det ingen större roll. Johnny kom hem till oss i januari, Bulten i april. 

vintervalp

Fördelar vintervalp

Jag tycker att rumsrenhet blir lite enklare på vintern. Eller, enkelt är fel ord, men tydligt då. Alltså, på sommaren när hunden kan springa in och ut själv så blir kanske inte hus vs utomhus lika tydligt. På vintern är det en större process att ta ut hunden så det blir ju tydligt. Jag tycker i alla fall att det är en fördel.

Man börjar i uppförsbacke (kallt, grått, trist) MEN får sommaren lagom till valpen är större och faktiskt kan göra roliga saker. På vintern är det inte så mycket aktivitet ändå.

vintervalp

Nackdelar vintervalp

Svinkallt. Alltså sämst att springa ut i natten och vänta på kiss.

Mörkt nästan jämt så inte lika kul att miljöträna.

Mycket mer skötsel – av tassar så de inte blir fnasiga av salt och kyla. Torkande av tassar och päls hela hela tiden.

vintervalp

Bra att ha:

Handduk. Nu bor jag ju i slask-områden så torka tassar är bra att börja med tidigt! För att få in rutinen både på sig själv och hunden, alltså.

Aktiveringsspel. Kallt ute – aktivera inne. Finns massor av olika spel som man kan göra själv också!

Snabba skor. Till dig själv, så du kan rusa ut med valpen utan att det tar tid att få på dig kläder. Tack gode för träskor!

Nu är det juldagen och vi ska ta det riktigt lugnt. Bara få undan efter gårdagen och återhämta. Både valpen och barnet är rätt trötta (barnet sov 16 timmar inatt!!). God fortsättning!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.