OVÄNTADE BIEFFEKTER AV EN ANDRA HUND

Visst förstod man att det skulle bli JOBB att ha en till hund. Men några saker har dykt upp som jag liksom inte räknade med!!! Låt oss ta en titt!

Viktuppgång

Hos den första hunden då. Gun såg nyligen ut som en corgi ungefär och det var HEMSKT. Det är så lätt att bli hemmablind med, så jag insåg inte ens att hon hade börjat lägga på sig förrän hon var rätt stor. Sen tycker ju alltid folk att Gun är såååååååå smal men hundar SKA vara smala. Det ska vara revben när man klappar, ja. Och jävligt tydlig midja både uppifrån sett och från sidan.

Nåväl: att träna mycket med mat/godis utan att kompensera fodergivan, att få tuggben för att komma ner i varv och en hund som aldrig tackar nej till käk resulterade helt enkelt i att Gun gått upp rejält i vikt. Eller rejält och rejält, det kanske är nåt kilo max. Men på en hund som brukar väga 8 är det väldigt mycket.

Hundmötesproblem

Även här tittar jag på Gun. Hon har blivit mycket mer alert och vaktig och bara igår skällde hon helt sonika på en annan hund, något hon knappt gjort sedan hon var valp. Tror dels att det beror på att hon är mer stressad i allmänhet efter förändringen som blivit av att ha en klumpig lillebror, men också skendräktigheten som vanligt.

Hon blir alltid mer vaktig efter löp så inte konstigt egentligen, men jag tycker det är mer nu än innan. Mer reaktiv helt enkelt. Att Frasse dessutom tycker att man ska hoppa och skälla som en TOK efter andra hundar (oftast pga så himla KUUUUUL WIII EN ANNAN HUND!!!1) hjälper inte jättemycket…

Kompostgaller

Kompostgaller EVERYWHERE. Alltså det är räddningen men också vidrigt. Hatar att hålla PÅ. Har varit absolut nödvändigt eftersom Frasse snor saker (och dessutom behöver ensamtränas) att kunna dela upp huset men jag börjar bli rejält trött på dem. Går in i dem, fastnar i dem, svär över dem. Nu har min kille gjort fina grindar så slipper nog. Men det var en grej som tog så ENORMT mycket mer energi från mig än vad jag trodde lol

Allmänt

Det är ett pusslande. Var de ska äta, var de ska sova, vem man ska ta på sele och koppel först, hur man ska göra när kopplet trasslar sig.

Men det är så sjukt värt.

2 Comments

 1. Anne-Lie Bisgaard 10 augusti, 2022 at 13:07

  Så glad att du är tillbaka med dina inlägg.
  Tycker att Gun är fantastisk som har accepterat Frasse så mycket. Klart att det blir mycket det är ju som att få ett barn till 🙄ett barn är ett barn två…..
  Jag har en kille som snart är två år och jag har ju din kurs om koppelträning. Han är så duktig nu det är helt fantastiskt.
  Men hundmöten jobbar vi fortfarande på. Han klarar det elegant med min man och andra men inte med mig. Så det är nog mig det beror på. Och jag hatar när andra glor på en som man vore en idiot. Man har lust att lipa åt dem.🤪
  Sigge har också lätt att lägga på sig ändå tränar vi med ”sund” godis och han är inget matvrak.
  Snyggt galler din kille har gjort. Härligt med en handyman 😉
  Kram och puss på nosen
  Anne-Lie och Sigge

  Reply
  1. Lilly Norfeldt 28 augusti, 2022 at 15:48

   tycker ni är jätteduktiga! hundmöten ÄR svårt, jag blir också lite nervös och smittar säkert hundarna men har gamla mindfullnessövningar jag gör faktiskt haha!
   kram på er!

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.