LÄR HUNDEN VINKA

Lär hunden vinka! Gulligt, bra träning för både dig och hunden och hjärngympa såklart!

⁠Du behöver:⁠
– Torrfoder⁠
– Tålamod⁠
– Två minuter fullt fokus! Du kommer kanske inte få en vinkande hund på två minuter, men ta hellre många korta pass än ett jättelångt 😊⁠

Gör såhär:⁠
1. Japp + godis för minsta lilla rörelse öht med framtassarna⁠
2. Efter några belöningar för allt möjligt så tittar jag bara efter tassrörelser och säger japp + ger godis på dem.⁠
3. Belönar mer och mer höjd på tasslyften!⁠

Tänk på tajmingen! Du vill säga ”japp” (eller motsvarande) i samma sekund som tassen lyfts 😊 Krävs träning även för mig 😅

Varför jag uppmuntrar att Gun bjussar på rörelser? 1. Pga kul! 2. Då kan jag göra henne trött i hjärnan på några minuter bara 🙃

Tricks eller träning?

Såhär såg det ut i februari 2019, då var Gun ungefär 5 månader gammal. Som många av er vet är jag generellt rätt skeptisk till att små valpar kan sitt, ligg, snurr, vacker tass och tusen tricks innan de ens hunnit fatta vad de heter.⁠

Givetvis finns det grader i detta! Som att använda hjärngympa och tricks för att få valpen trött nog att faktiskt fungera att träna koppel med. Eller innan man ska ensamträna eller så. För vissa saker ÄR enklare att lära en valp – jag skulle vilja påstå att tricks faller i den kategorin 🤓⁠

Äru med på hur jag menar med detta? Alltså jag tror det är jättebra för relationen och inte minst för ens egen hundträningsskills att träna tricks – men samtidigt tycker jag ibland att det stressas lite väl mycket över detta.

Jag lägger personligen hellre tiden på att träna sånt som är lättare för en valp att lära sig, jämfört med en vuxen hund.⁠ Lär hunden vinka om du vill – men fokusera mest på det där som är svårare med en vuxen hund senare!

Såhär: saker som är lika enkelt att lära en vuxen hund är inte det som folk söker hjälp hos mig för, om man säger så. Koppelträning, ensamhet, hantering, inkallning och sånt är enklare att förebygga med valpen än att lära om när hunden är vuxen! Det är därför jag vill uppmuntra till den träningen i första hand när det gäller valpar ❤️⁠

Vi hörs om en vecka!❤️⁠

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.