FRASSES ENSAMTRÄNING – del 2

Ensamträning av unghund, fy fan vad trist det ääääär! Alltså jag är så trött på att inte kunna åka hemifrån utan en gigantisk pälsboll i bagaget, och tycker också lite synd om honom som inte fattar bättre. Jag menar, det är ju skönare att chilla hemma än att sitta bak i en varm bil som kör omkring. Ps nej, jag lämnar honom inte i bilen om det är risk för att han blir för varm. Jag är nämligen inte helt dum i huvudet 🙂 Så var det sagt, så ingen oroar sig 🙂

Nu har vi återgått till lite rutiner efter sommarledighet och jag tänkte sammanfatta lite om hur ensamträningen går! Här har jag skrivit om Frasses första två veckor av träning. Sen kom som sagt sommaren, hehe.

RUTIN

Varje morgon här chez adhd ser ungefär likadan ut. Jag vaknar, äter frukost, hänger med mitt barn, kör till förskola, går ut med hundarna. Varannan vecka har jag inte barnet så då blir det direkt ut efter frukost, men ändå. När jag ger hundarna mat, efter promenaden, går jag numera ut till hönsen. Jag har filmat varje gång jag gjort detta så kommer kunna visa det på youtube framöver hoppas jag!

Men poängen är bara att få in en rutin. Jag har utgått från hur vår vardag ser ut och även varit noga med att välja ett tillfälle där Frasse har bra förutsättningar att lyckas. Efter promenaden brukar han vara trött så det är perfekt! (Jag vet att jag skrev att han inte var matmotiverad och att vi därför inte skulle använda mat i ensamträningen tidigare, men nu har det ändrat sig. Så kan det va)

FRAMSTEG

Trots att vi inte tränat så mycket än har Frasse ändå gjort stora framsteg, kanske inte i prick den situationen men så att det märks vid andra tillfällen. Att sitta uppbunden medan jag stökar i trädgården, till exempel. Eller: det bästa av allt – att han sover i mitt sovrum när jag nattar barnet i andra delen av huset.

Det har också blivit en slags rutin, om än inte lika strukturerad. Men visar i alla fall poängen med att ha förutsägbarhet och att ruta in det lite, så hunden vet vad som ska hända. I början klarade han inte det alls, så då löste jag nattning i min säng, eller så fick C sitta med Frasse så länge (funkar ju inte nu dock när han är tillbaka i gbg). Tror han får en del stöttning av Gun också, även om hon ligger i ett annat rum oftast så ser han ju att hon sover.

Men i vilket fall: kvällarna med barnet är alltid samma. En rutin: borsta tänder, pyjamas, böcker och sova. Det hjälper tydligen för hundar också hehe, för nu lägger sig Frasse när han märker att jag och Pippi börjar förbereda oss för att sova.

FORTSÄTTNING

Jag tänker att vi ska nöta detta några veckor innan jag bestämmer hur vi går vidare. En svår grej är ju att jag nästan aldrig går hemifrån. Bor ju i spenaten så ska jag inte på hundpromenad blir det oftast bilen. Får kanske börja gå ut och starta bilen och sen gå in bara? Jag tänker nog ut nåt så småningom! Tills dess fortsätter jag filma och dokumentera så skriver jag (eller visar om det gått såpass lång tid att jag hunnit klippa ihop allt) som vanligt om hur vi gjort sen!

Tryck gärna på hjärtat om du gillade detta! POK

1 Comment

  1. Pingback: HÖSTENS PLANER & DRÖMMAR • HUNDTRÄNAR-LILLY

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.