EN VECKA MED KASTRERAD TIK

Så, lite mer än en vecka har gått sedan kastreringen. Dag 1: superkränkt, supertrött, ville inte ens äta (alla som träffat Gun vet att man i princip behöver dekapitera henne för att få bort matintresset så detta säger en del). Tratten hatade hon och alla alternativ ratades med.

Dag 2: precis som vanligt igen. Skällde på katterna, ville hoppa upp i soffan, skitpigg och helt oförstående inför detta tråkiga faktum att koppelpromenader numera är melodin.

Så, mental aktivering har fått vara huvudfokus. Det tar väl udden av energin men gud vad tydligt det är att det bara är ett plåster på världens största köttsår när det kommer till Gun. Hon behöver springa! Hoppa! Rusa! Studsa!

Mental aktivering vi gjort första veckan efter kastreringen:

  • All mat i aktiveringsleksaker. Och snufflemattor. Allt som finns! Vanligtvis får hon mat i gräset som jag kastar ut men nu får hon inte springa och ha sig så nu måste hon äta inomhus. Jag rotade fram alla aktiveringsleksaker. Så maten inte bara inhaleras! Och så får hon använda sin lilla hjärna också. Två flugor på den så kallade smällen.
  • Fri nosning på promenaderna. Alltså hon får stå så länge hon vill och nosa. Tålamodsprövande eller jag menar bra mindfullness för mig 🙂 En regel: inget spänt koppel. Annars tar det den tid det tar bara.
  • Mys och närhet. Okej nej det är inte aktivering lol men nån slags berikning och jag tror extra viktigt nu när hon är svaaaaaag, att hon får extra kärlek? Har inte vetenskap att backa detta men nån annan kanske? Tänker att det är en sån gammal ryggmärgsgrej för många djur att gå undan och gömma sig när de är skadade/har ont och det vill jag kompensera upp. Så Gun känner sig extra med i familjen, typ. Absolut flummigt ja JA sån är jag ibland, det är väl ingen som är förvånad? Men också: har nån som är mer nördig än jag nåt att flika in – please do i kommentarsfältet!

Nästa vecka ska vi börja lägga in en lite längre promenad och lite rehabövningar. Kommer utgå lite vagt från detta schema men eftersom jag har ett liv tvivlar jag på att jag kommer hinna (eller prioritera okej då alla duktiga) göra exakt som de säger. Varje morgon och kväll dedikerat till benlyft kan jag fetglömma när jag samtidigt ska få iväg ett barn till skolan, jag säger det redan nu. Men på dagarna ska vi göra övningar!

Jag filmar allt, såklart. Första delen är här och fler kommer! Puss

ps. Nej hon gjorde inte tillhålsoperation. Ja jag vet att det finns. Vet även att mjuk tratt och body finns.

1 Comment

  1. Pingback: ANDRA VECKAN MED KASTRERAD TIK • HUNDTRÄNAR-LILLY

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.