ANDRA VECKAN MED KASTRERAD TIK

I fredags hade det gått en vecka till och sen dess har hon varit mer utan tratt än med. Såret är nästan helt läkt. Jätteskönt! Tänkte dra lite om vad vi gjort denna veckan! Förra veckan (alltså första efter ingreppet) hittar du här i videoform och här i textform!

Rehab efter kastreringen

Nu har vi verkligen kommit igång med rehabandet! Som grund till båda nedanstående övningar använder jag omvänt lockande, bra att veta tror jag.

Diagonala lyft

I denna övningen ska Gun stå rakt upp och ner och titta framåt, jag tar ett framben och lyfter och sen ett bakben på motsatt sida. Alltså typ höger fram och vänster bak. Sen byta. Viktigt att hunden håller balans och inte lutar mot en!

Bra för: balans, stabilitet.

Nackdel: Gun tycker det SUGER. Usch var obekväm hon är. Men det blir bättre ju mer hon fattar övningen så kör nog på ett tag till.

Balansövningar

Vi har använt en soffkudde som balansboll en hel del – budgetvänligt am i right. Jag brukar låta henne göra lite sitt och ligg och stå på en balansboll (när jag orkar gå och hämta den i byggnaden på andra sidan gården…) men soffkudde går precis lika bra!

Bra för: balansen, småmusklerna

Nackdel: Gun tycker det är för kul och typ SLÄNGER sig på kudden när jag tar fram den. Bra problem!

Promenaderna

Hon går fortfarande mest rastningar, en längre på morgonen som min sambo tar och sen några smårastningar på 5-10 minuter med mig under dagen. Det märks stor skillnad nu jämfört med förra veckan! Hon är (ursäkta om jag låter som en repig skiva nu) en väldigt fysiskt aktiv och krävande hund, och bara att få gå en längre runda per dag är… helt otroligt. Skillnaden på förra veckan där hon bara var ute och kissade typ. Helt sjuk!!!!

Aktivering

All aktivering hon får är egentligen matrelaterad, mer om det lite längre ner. Hon får all mat i aktiveringsleksaker, snuffelmatta eller handduk som jag knutit (se film).

Precis som förra veckan får hon nosa så mycket hon vill på rastningarna också. Hon får som sagt bara gå smårundor fortfarande, har lagt in en lite längre per dag och då blir det mer motion än nosande, men generellt på smårundorna i alla fall. Upplever att det ger mer än att stövla på.

Biverkningar?

Jag märker att hon verkligen är mer hungrig, har följt mina egna tips slaviskt och bland annat blandat ut maten och börjat servera lunch för att hon inte ska hinna bli helt besatt.

Här finns en video (torsdag kväll kommer den) där man ser lite mer! I den sparade höjdpunkten som heter ”kastrering” på min instagram kan du se allt jag sagt om kastreringen av Gun.

Mer läsning på ämnet:

Åre hundrehabs guide till bra återhämtning efter kastrering av tik (vi utgår från denna!)
Funderingar om kastrering (vad jag skrev ett år innan detta hände)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.