NOVEMBER 2023

En lång och kort månad på samma gång. Det är väl ofta så. Att tiden går fort och långsamt! Nu är den nästan slut och jag snor en lista rakt av från Flora för att sammanfatta. Håll i hatten nu åker vi!

Hur var november?

Hoppfull och orolig

Ledsam och glad

Trött och produktiv

Helt fram och tillbaka, snabba svängningar men helt klart ett steg i rätt riktning vad gäller mitt mående och hur mitt liv *känns*

Månadens jobb

Att börja skriva här igen och att börja filma igen. Det har varit svårare än jag trott. Det kanske låter löjligt men det känns väldigt pinsamt när man klippt och klistrat och skrivit och fixat i timmar, sen publicerar och så… ingenting. Har aldrig haft så få likes och så stora följarförluster som nu. Men jag FATTAR. Jag har varit borta länge. Men ändå ett litet stick i självförtroendet.

På sista bilden: kompostgaller så Gun inte ska hoppa upp i soffan och förstöra sina stygn på magen. Brasa pga istid i Halland just nu. En surdeg som behövde en extra push. Jag har börjat baka igen!!!!!!! (Sen har vi köksbordet som ser ut som 7 svåra år men tänk bort det nu tack)

Jag känner ändå att det börjar vända nu. Det känns som att det här året varit en enda stor prövning och att nu kommer andra tider. Det känns i hela kroppen. Och jag är inspirerad (!!!!!!) för första gången på riktigt länge. Jag hoppas att det ska märkas både här och på instagram.

Månadens mys

Att vintern kom. Jag och barnet åkte och shoppade. Att ha en sexåring är magiskt (och stundtals INTE så magiskt men nu ska vi vara positiva). Vi testade snyggejackor och praktiska jackor, fick nya finskor och praktiska skor (viktigt att ha båda!). Om snyggejackan varit på nästan konstant sedan inköp? Gissa.

Vissa dagar nu i slutet av månaden har det varit riktigt kallt, -12. Okej jag hör er, norrlänningar och nej, det är inte lika kallt som hos er men jag bor i princip på gränsen till Skåne och allt är relativt. -12 är kallt för att vara här. När vi varit ute och lekt har vi behövt värma fötterna försiktigt vid brasan.

Jag gillar att smyga upp på morgonen och fixa eld i kaminen. Det påminner mig om när jag och C inte var sambos, och han fick gå upp typ 4.30 för att kunna köra härifrån direkt jobbet till Göteborg. Då gjorde jag brasa, bröd och kaffe innan han stack. Oj oj oj att vara nykär va.

Månadens störiga

Ärligt talat: alla de dm jag fått från folk som tror att de 1. vet bättre än mig om min egen situation. 2. känner Frasse och älskar honom mer än jag :))) Så självgoda.

Sen att jag är konstant täppt så jag låter som jag gjorde innan jag fick polyperna (?) bortopererade som barn. Extremt irriterande och jag är obefogat och oproportionerligt rädd för att bli beroende av nässpray så använder det mycket sällan. Känns som pest eller kolera.

Månadens extra

Väldigt extra extra att hälsa på min mamma och pappa som bor utomlands sedan några år tillbaka. Sol och värme! Oj oj oj. Kändes som att fylla ett batteri inför vintermånaderna och nästan FÖR lyxigt.

Månadens TV

Sett på Tore som alla andra, men är inte klar än. Mysig mörk fin än så länge! Såg om Parks and Rec för det är min bästa serie. Och the crown men börjar inte den bli lite väl… svulstig? Hittar inte orden men typ all skit skvallerpressen får och sen känns det ändå som att man typ tittar på rent skvaller? Eller så är det bara för att det ligger närmre i tiden och därför känns mer opassande.

Vet ni vad det är imorgon? Jo, 1 december. Och då börjar jag se om Hem till Jul!!!!!! Den norska serien på netflix som jag HOPPAS att ni alla vet!!! Underbar! Längtar.

Månadens film

Gissa om det är romcoms med jultema. Gissa om det inte är en endaste ny film. Gissa om Hugh Grant är med. Gissa om jag bölar oavsett hur platt det är.

Månadens nyupptäckt

Surdegen (ett friskhetstecken). Telefonens kamera (har knappt fotat på ett år. Eller jo men inte i jämförelse med hur mycket jag brukade). Min egen moraliska kompass och ryggrad.

Månadens böcker

Häng City som jag hade valt till bokklubben. Konstig. Gillade att få tillgång till en värld jag annars bara sett i periferin genom att ha två småbröder. Gillade språket. Tyckte den var rolig. Men frustrerande och konstig. Var skitarg när den tog slut.

Nu läser jag Det Tredje Riket av Knausgård, på snabblån från bibblan. Får se om jag hinner klart.

En önskan inför kommande månad

Att folk ska vara snälla. Helst sluta bomba barn och sjukhus. Men ja. Snällhet i stort och smått.

2 Comments

 1. Lisa 1 december, 2023 at 13:17

  Åh att få ha en kamin i detta ruggiga <3 låter ändå som många toppar och ambitionsnivå på 100 med alla småprojekt 😮 surdegsbak och lite värme, mys! Du är så himla bra! Tack för att du visar både ris och ros på ett vardagligt sätt, det är så befriande för en som känner sig överväldigad av livet.

  Reply
  1. Lilly Norfeldt 1 december, 2023 at 20:14

   Bästa köpet jag gjort till huset! Men förstår inte vad du menar med småprojekt och ambitionsnivå haha? Är sjukskriven på halvtid och jag känner att jag mest såsar hemma. Att ens få ihop till en sammanfattning av månaden kändes som att jag veeeerkligen behövde rota för att komma på om jag gjorde nåt vettigt. Är ju ändå en hel månad. Men känns kanske som mycket när man stolpar upp det såhär? Det är inte min mening i alla fall! Har haft en ovanligt lugn november 🩷

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.