EN MORGON MED 7 MÅNADERSVALPEN

Jag hade tänkt skriva en månadsrapport som för tidigare månader men så kände jag mig lite kreativ. Jag tänker nu måla upp en bild av hur mitt liv, framför allt mina morgnar, tillsammans med en 7-månadersvalp och en (snart) 2-åring unge ser ut. Vi hoppar rakt in i en typisk morgonstund!


5.30 och jag tänker HELVETE, en katt har smitit in i huset! Jävla grannar som inte kan hålla koll på sitt kattskrälle! VAR ÄR GUN FAN FAN FAN

Sedan inser jag att det inte är en katt. Det är Gun, som likt en tornado av kattljud och tass-slag viner fram genom sovrummet.

Barnet, som är i en fas av växlande självständighet och mammagrisande, har sovit på mig. Jag gör en avvägning: riskera att väcka honom själv när jag flyttar honom, eller riskera att han vaknar av katt-tornado-hunden. Väljer det första och känner mig som en bombtekniker när jag rullar honom till min sida och puffar upp kuddar och täcken för att undvika fallolycka.

En fot i golvet och Gun är i extas. Äntligen är det ny dag, nya möjligheter!!!!! Om det vore möjligt för en hund att slå knut på sig själv hade hon gjort det nu.

Jag tänker: ”helvetes jävla fan att man inte ska få sova vad VILL HON MIG”
Jag säger: ”god morgon, Gun” och tar ut henne för morgonkiss.

7 månaders valp

Gun tänker: TJOHO NU E D MORGON JAG SKA JAGA KATT NEJ JAG SKA JAGA LÖV NEJ JAG SKA JAGA MATTE HAHA HAHA HAHA LIVETTTTTT
Jag tänker: ”för helvete kissa då”

Jag vill gå in och slå på kaffe. Eller, nej. Nu ljuger jag. Jag vill sova och sen vill jag att någon snäll varm snygg person ska komma med en perfekt kopp kaffe till mig i sängen. Nåväl, man kan inte ha allt här i livet. Men nu behöver jag mitt kaffe, helst intravenöst. Dags att gå in!

Gun vill inte gå in. Hon lägger sig på gräsmattan. Tittar på mig.

Jag tänker: ”Men för HELVETE”
Men jag säger: ”Guuuuuhuuuuun, ska du ha frulle? Kom då”
Och jag tänker: ”kanon, Lilly. Nu lär hon sig bara att om hon strejkar får hon uppmärksamhet och frukost. Fan”

05.45

Vi sätter oss i soffan. Jag är nu hyfsat vaken och nu är det ingen idé att somna om. Dricker mitt kaffe. Gun somnar och jag tänker att det är en ynnest att ha en varm nos snusande i knät. Jag tänker också att hon är en skitstövel som inte låter mig sova. Men mest söt.

7 månaders valp

06.30

Skratt hörs från sovrummet. Gun vaknar och innan jag hunnit reagera har hon tagit sig från soffan, genom hela huset och in i sovrummet. Jag hasar efter. Barnet är uppe. Bokstavligen, för han står upp i sängen och kastar ner kuddar på golvet.

Gun blir överlycklig. Dagen kan börja!

Jag hade inte velat ha det på något annat sätt.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.