EN HALV VECKA TILL – höglöp, matsituationen & hantering

Torsdag den 16 juni: får psykbryt på hundarna. Tredje dagen de försöker sätta på varandra när minsta lilla chans ges. Kan knappt titta bort en sekund på promenaderna (som är ända tillfället de faktiskt är nära varandra) utan att Gun försöker smyga in sig hos Frasse, som förstås gärna provar att jucka.

Han har noll koll på vad det är, det är tydligt, men han försöker… Hade inte ens börjat lyfta på benet innan han kom hit men verkar som att han fick en kickstart på könsmognaden :)))

Han äter hyfsat i alla fall, blandar ut hans torrfoder med Guns (för jag vill att de ska äta samma sen), låter det svälla och har i lite blötmat från samma fodertillverkare. Har haft hemma eftersom jag ibland använder det när jag fyller Kong till Gun, tur det!

Men han äter bara om Gun får först, och hon klagar inte. Verkar i alla fall som att han måste äta lite oftare än Gun för att hålla aptiten uppe, så jag ställer in det han inte äter upp i bilen så han kan ”råka” äta typ. Och morötter till mellis! Som sagt: Gun är helnöjd hehe

För den som inte visste: Frasse åt zero zip nada när han kom hit, kräktes galla av tom mage och verkligen vägrade.

Frasse har fått sitt livs andra klippning idag också och ser så gullig ut, som en liten pojke i början av sommarlovet 😍

Han har dock en del problem med att bli hanterad, kanske framför allt av främmande. I början när jag skulle ge honom örondroppar högg han efter mig och var allmänt som en ål. Då började jag slänga en leksak framför honom och hålla i så han stod stilla och fick fokusera på den medan jag gav dropparna. Och nu får jag ta i honom hur som helst, oavsett leksak. Så det ska nog gå bra med lite träning och vana.

Hundklippet fick jag assistera för han morrade så mycket. Men jag gjorde faktiskt min praktik hos henne när jag läste till hunddagisföreståndare, så det var bara kul att catch up lite efter alla år. Och uppskattar att hon sa till istället för att bråka med honom, tror inte han behöver mer sånt faktiskt. När jag kom gick det bättre men han är verkligen inte van, det märks.

Jag hoppas höglöpet är över snart. Nu kan jag ju knappt ens gå med dem och Frasse kan ju inte vara ensam så separata promenader är inte heller ett alternativ. Men Guns löp brukar inte vara så långa, så vi får la bara hålla ut lite till. Kämpar på!!!! Allt kommer att bli bra. Det är juni, allt är grönt och blommigt och jag bygger hönshus hela kvällarna. Allt kommer att bli bra, säger jag!

1 Comment

  1. Lisa 16 juni, 2022 at 16:15

    Vad du kämpar! Superfint att höra om! Även kul med lite inysn i hur det är att ha tik och hane med 🙂 bra kämpat! Jag ser fram emot att läsa hur det går oavsett bra/jobbiga dagar<3

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.