ATT GÅ FINT I KOPPEL vs ATT GÅ FOT

När jag skaffade hund och råkade få en väldigt dragig sådan så dregglade jag ibland över fräcka bilder och filmklipp på instagram och på folk på hundklubben som gick fot med sina hundar. WOW!!!! tänkte jag. Tänk om min hund kunde gå så fint.

Turns out att det kunde han. När vi tränade fotgående så blev han bra på det. Riktigt bra, vi tävlade till och med i lydnad.

Men tyvärr är det ju inte samma sak som att gå fint i kopplet. För på promenaden vill jag ju inte att min hund går FOT. Vi är ute för att hunden behöver det, eller hur? Jättedumt om den inte nosar och rör på sig ordentligt ju!

Men fan vad svårt det skulle vara att hitta ett sätt att berätta för min hund att slakt koppel är bra, drag är inte så ball för någon av oss, samt jag lovar att du kommer framåt ändå men gå helst lite lugnt.

Jag kämpade och tragglade och provade alla metoder från att vråla rakt ut, via stanna varje gång han drog till att försöka klicka in ett slakt koppel. Inget nådde riktigt hela vägen.

Men många år, hundar, kunder och utbildningar senare tycker jag ändå att jag fått kläm på det. Med Gun förebyggde jag såpass att hon aldrig riktigt lärde sig att dra (men ja, hon provar fortfarande ibland för att se om det kanske går fortare att komma fram om hon drar men spoiler alert: det gör det inte).

Idag öppnar promenadproffs på riktigt (de som stod på väntelistan har fått första tjing och är redan igång!) för den här omgången! Onlinekursen för dig som vill ta del av hela mitt system – från frustrerade promenader med drag och skällande möten, till samarbete och tydlighet! Fint förpackad i videolektioner, livstids tillgång och med frågestund live varje vecka 😌  Såhär har några av deltagarna sagt hittills:

”Innan promenadproffs var promenaderna hemska, konstant skällande på större delen av promenaden. 

Dragande så man bara hade lust att knyta fast hunden i närmsta träd och sätta sig för att gråta. 

Promenadproffs har hjälpt oss enormt!”
/Louise


”Idag är våra promenader harmoniska och roliga, och de gånger det går lite sämre så vet jag oftast varför och det blir inte en så stor grej.Våra hundmöten är bra och vi har framför allt en bra relation.”
/Vera

Jag vet att många av er som fått mina tips på instagram, i mailen och här på bloggen redan kommit en bra bit på vägen och det gör mig så himla glad! Det är ju det som betyder något – att hundar och mattar får trevliga promenader ihop. Vill du gå kurs för mig är du varmt välkommen! Kursen stänger för nya deltagare på måndag ska jag kanske säga, sen öppnar den inte igen förrän hösten. Så du vet!

Jag kommer såklart fortsätta dela med mig av tips som vanligt, men ibland behöver man ju någon som stöttar en genom hela processen det faktiskt innebär att lära OM promenadbeteenden för hunden!

En grej till bara: ikväll håller jag live på instagram så du kan ställa frågor och, som vanligt, få massa helt gratis tips om koppelträning och hundmöten. Klockan 21, häng med!

/Lilly

ps. bilderna har Malin på jyckenlykke tagit, helt otrolig är hon! Hett tips!

1 Comment

  1. Pingback: MIDSOMMAR MED UNGHUNDEN • HUNDTRÄNAR-LILLY

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.