2022

Bryter av tystnaden med det årliga inlägget om året som gått. Fasar som vanligt, och skjuter på det. Vet ju att tid är ett hittepå och det inte spelar någon egentlig roll, kroppen vet ju inte att det är ett nytt år. Men finns ändå lite prestige och det skrämmer mig, att det ska va nytt å fräscht och duktigt och jag dras lätt med. Nåväl.

Detta var mitt 2022:

Vilket datum från år 2022 kommer du alltid att minnas?

17 augusti, då tog jag och ungen tåget till Malmö, gick på festival och såg Annika Norlin. Otroligt mysigt. Blir lite chockad över hur stor han blivit ibland. Min lilla kille.

Och då det blev varannan vecka. Han har innan bara varit och käkat två gånger i veckan hos sin pappa innan, men när jag träffade en ny så ville han att vi skulle ha växelvis boende. Har inte kommit över chocken än. Vi hade liksom ett -lunk- men inte mer. Är glad att han har en fin relation med sin pappa nu, såklart. Det är inte det. Det är bara för mig det är jobbigt, men så länge min unge mår bra så är det bra.

Är det något du saknade år 2022 som du vill ha år 2023?

Energi. Har känt mig så trött. Lite ledtråd i nästa fråga…

Hur firade du din födelsedag 2022?

Fick covid och ryssland invaderade ukraina. Samtidigt som jag öppnade promenadproffs som skulle säkra inkomsten för mig och barnet resten av våren :)) Som väl är gick det bra, trots min covid (som tog rejält på mig) och den allmänna oro för krig som satte käppar i allas hjul.

I samma veva hade jag en stalker som skickade hundratals meddelanden, mail, sms och presenter till mig stup i kvarten. Fattar inte i efterhand att jag pallade februari faktiskt. Stress från alla håll och kanter verkligen. Tror jag fortfarande återhämtar mig.

Vad var din största karriärsmässiga framgång?

Blev färdig hundbeteendeutredare och vann årets inspiratör! Sen ökade omsättningen rejält och nästa år är det nog miljonen som blir omsättningsmålet.

Och din största framgång privat?

Surdegsbröd (sist på pandemibollen men ja), odlingen som jag gillar mer och mer. Hönsen och hundarna och katterna. Framgångar och framgångar haha. Så ser det ut.

Blev sambo. Alltså vågade släppa in någon i mitt space, det är stort. Jag har varit själv länge. Men det är bra nu! Det funkar. Är som att bo med sin bästa vän som man också är dökär i.

Och att jag ringde läkaren, jag har börjat med medicin igen. Har adhd och bipolär diagnos, så det var kanske på tiden. Har kämpat lite för mycket, lite för länge, med att hålla det i styr. Och jag tror det är därför jag inte haft energi – måste all energi gå åt att inte bli sjuk (eller destruktiv) så finns inte så mycket över sen.

Högsta önskan just nu?

Att mitt hår ska växa ut igen. Klippte det kort och tycker det känns trist. Okej, ytligt.

Egentligen önskar jag väl samma som alla – att jag och de jag älskar ska fortsätta må bra. Att det kommer massa friska och fina bebisar i vänskapskretsen som jag ska få gosa med!

Vad fick dig att må bra?

Frasse! Gun! Min kille! Pippi! Mina kompisar! Att bo där jag gör och blommorna och grönsakerna jag kan skörda hela sommaren! Mitt fina hus! Min sköna säng! Promenader och vandringar (nåväl)! Och så har jag mått bra över att skriva dagbok och virka och måla igen. Bloggen har också fått mig att må bra, har gillat att hänga här lite lugnt och skönt. Ska fortsätta med det!

Vem saknade du?

Första halvan: min kille. Flängde till Göteborg som en idiot verkligen, inte bra för mig och mitt mående. Distans är inte kul, är glad att han kunde flytta ner sen. Vi har bott ihop innan så är inte så konstigt, även om det var över tio år sedan.

Alltid: mitt barn.

Vad är du mest stolt över?

Jag fick bli fadder till världens gullunge, Elly. Jag är numera faster Lilly och ska lära henne allt jag kan!!! Så fett. Och fint att få förtroendet. En riktig praktbebis är hon!

Och att jag vågade söka jobb. Det är kanske det jag är mest stolt över. Jag försörjer ju mig på detta hunderi och tar ut en bra lön varje månad. Men sedan ett BRA tag har det inte känts så inspirerande. Jag har känt mig kvävd. Jag tror det blir ett eget blogginlägg. Har liksom känt skam över att ha en sån lyx (att funka med hunderi) och ändå inte vara nöjd.

Så jag ska börja jobba extra! Bara för att det är kul. Och det känns så himla härligt!

Nästa gång vi hörs ska jag berätta mer om vad jag tänker om 2023. Om några dagar eller en vecka, smygstartar bara bloggen lite. Tryck gärna på hjärtat om du gillade årets lista och spana in tidigare om du vill:

2021 års lista

och 2020

Glad fortsättning! Puss

1 Comment

  1. Pingback: MIN JUL & NYÅR • HUNDTRÄNAR-LILLY

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.