VINDKRAFT, VANOR & SKRYT

Vi har hängt mycket i en vindkraftpark det senaste, mest för att det inte är nå folk där så vi kan träna inkallning. Frasse har blivit så himla duktig! Gun med, fast hon är för smart för mig som vanligt så märker hon att jag är för fokuserad på Frasse så sticker hon och låtsas-spårar eller låtsas se en älg och då måste jag ju kalla på henne, vilket hon vet innebär kalas och godis hos mig. Skithund I LOVE HER

Frasse är inte lika smart, det är skönt. Han börjar fatta vad han heter först nu, fem månader efter att ha nästan avlivats av sina förra ägare för att han var jobbig och stark och ouppfostrad. I LOVE YOU 2 FRANS

Vanor har blivit en så viktig del i all träning med honom. Det har liksom knappt ens varit träning, bara att ha rutin på vissa grejer. Typ att stanna innanför dörren och att vänta på ”okej” innan man går ur bilen. Nöta nöta nöta. Förutsägbarhet. Så viktigt.

I söndags höll jag onlineföreläsning om inkallning, otroligt kul! Har kört den innan men kommer alltid på mer att lägga till – nu har jag ju Frasse till exempel. Det hade jag inte sist (typ feb 2021 tror jag det var sist haha). Det är så bra att ha olika hundar att visa med verkligen! Och jag blev faktiskt så glad när jag visade filmer med övningar med honom, helt sjukt hur bra han har blivit sedan han kom hit. Alltså förstå mig rätt – han är fortfarande en asjobbig unghund och ouppfostrad och allt sånt.

Men han VILL förstå nu. I början var det verkligen NOLL träningskänsla liksom? Så, oj en godis trillade på nosen va kul *går vidare med livet utan reflektion*. Nu är han mer så att han fattar att det kan komma fler om man tänker lite och lyssnar och sånt! All träning på att träna har gett resultat alltså!

Kände mig piffig så tog en bild. Och skämdumpade lite i kommentarsfältet, folk var så gulliga och fina! Tänker att det inte ska ta nästan två år till nästa gång jag kör detta va? Hehe. Väntelista för nästa omgång finns här! Så är man först att veta när jag har en ny på gång!

Tre grejer till, som är bra:

  1. Bröd!!!!! Fy vad jag är glad att jag kan baka surdegsbröd! Ska experimentera satan inför jul har jag tänkt. Men bara grejen att kunna är så gött tycker jag. Blir stolt över mig själv för det känns som magi att kunna få fluffig bubbligt bröd av bara mjöl och vatten?!! Häxeri säger jag!
  2. Jag ser lite på hundflix just nu, you know min idol Åsa Jakobsson (som skrivit typ 90% av alla bra svenska hundböcker) har Hund Helt Enkelt med Ulrika och de har som ett netflix för hundkurser! Så mycket bra grejer verkligen, ska få massa inspiration för Frasse tänker jag. Denna kursen heter livräddaren och har varit just det för oss. Gratis är den! Sen tycker jag absolut man kan unna sig en prenumeration för det är värt. Här ser du!
  3. Jag har fått låna en svamptork! Hah! Barnsligt glad över detta, ska plocka all kvarvarande svamp i skogen och torka satan!!!!!!!!!

Högt och lågt, ni hör ju. Så är det nu! Kanske ljus i depptunneln, vem vet. Hej!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.