VI DRAR PÅ WEEKEND

För några veckor sedan var jag enormt irriterad. Allt var irriterande.

Jag sitter och skrollar för mycket. Rör på mig för lite. Har ont i en axel, kanske för att jag sitter fullkomligt åt helvete dåligt när jag jobbar. Äter ingen lunch, glömmer det. Snusar för mycket.

Kom på mig själv att tänka på AirBnb och att vilja boka in en resa, hyra något hus ute i skogen och bara vandra omkring och mysa.

Sen insåg jag att jag ju faktiskt bor i exakt en sådan stuga, med exakt sådana omgivningar.

Någon annans hem är alltid bättre än ens eget va. Eller, jag tycker ju inte det. Har bara en längtan bort från tvätthögen, antar jag. Antar att alla i hela Sverige och världen har ett extra stort behov av att komma hemifrån nu.

Så. Det bestämde mig för att göra, kanske lite väl pysslig ambition men bear with me: jag låtsades att jag hyrt mitt eget hus under 24 timmar. Vill du följa med? Okej du har inget val detta är min blogg.

Låtsades att jag la upp huset på uthyrningssajt, såhär hade jag skrivit då, ungefär (blev tramsigt efter ett tag):

Mysig stuga vid en å i skogen. Med Hallandsleden ett stenkast bort och en egen grillplats belägen nere vid vattnet kan du leva ut dina friluftsdrömmar här. Eller bara ta det lugnt i den fridfulla miljön som skogen omkring bjuder på. I vardagsrummet med utsikt över ån finns kamin och veden ingår.

Köket är fullt fungerande med kyl och frys och en massa roliga maskiner man kan använda till matlagning. 2 sovrum och två badrum. Dusch finns i båda och i det ena finns även badkar.

Ca 5 kilometer till Våxtorp, där butik och pizzeria finns. Och bageri! Något längre bort finns även Båstad, Laholm och tågstationer.

Hämtade Pippi från förskolan. Sa att vi skulle leka att vi var turister. Körde en omväg hem och pekade på olika saker.

”Wow, vilken mysig stuga! Ser du Pippi?”

Pippi pippi kolla de har badkar också! Ska vi bada?! Vi gör lite popcorn först va?

Vi gick runt i morgonrock och åt tacos. Sen byggde vi en koja och såg på Emil i Lönneberga.

På morgonen gick vi omkring i skogen.

Det är så lätt att glömma hur jäkla bra man har det. Alltså seriöst. Det är så lätt att glömma att man bor där man bor, jobbet, hunden, barnet. Hur bra det är.

Nu när alla är hemma mer än vanligt kanske det blir ännu värre. Men ja, oavsett var du bor så kan du ju låtsas att du hyrt det för ett dygn. Det är lite roligare!

Nu har jag köpt en kontorsstol. Och ska äta lunch. Så det blir nog bra detta!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.