SÅ KOM SNÖN

La ironiskt upp en bild på barmarken här i södraste Halland igår eftermiddag. Hela flödet var fullt av snö och här var det noll. Men i morse vaknade vi i värsta vinterlandet!!!!!! Tur att jag redan bestämt att julpysslet börjar idag och inte en minut senare för annars hade jag helt enkelt ändå fått börja. Viktigt med julmys! Oavsett snö!

I veckan ska jag till exempel skriva klart stora julklappsinlägget om julklappar till hunden och hundägaren. Gör jag det varje år? Kanske… Men i år tror jag det blir extra bra. Tänkte publicera på torsdag så man kanske kan knipa några julklappar lite billigare under black week och sånt (som jag rent principiellt hatar men praktiskt sett kanske förstår ju bättre jag blir på att planera julkappsinköp)

Idag ska jag hämta barnet efter en helg hos sin pappa, ser mycket fram emot att släpa upp julgrejerna från källaren med honom. Kanske bakar vi lussebullar redan idag? Ljusstakar blir det minst. Och kanske sånger. Morfarn lärde barnet skämtversionen av ”bjällerklang” för något år sedan, jag jobbar fortfarande på att få ut ”MÅLA RUMPAN GRÖÖÖÖÖN” ur hans repertoar. Så slipper vi kanske förstöra luciatåget :)))

Och så ska vi leka i snön. Tips på pudelpäls-hacks mottages gärna i kommentarerna, fick slänga in Frasse i duschen efter leken i morse. Som isklumpar… Hade det på dvärgschnauzern jag växte upp med men henne kunde man ju sätta i vasken, lite osmidigt med 30 kilo bläckfisk där. Har nån något bättre sätt??????????

Va få gånger jag skrivit varianter av ”jul” nu 🙂 Jaja, jag älskar julen sedan exakt 5 år tillbaka. Så är det med den saken. Nu: jobba! Hej!

6 Comments

 1. Maria Kronholm 21 november, 2022 at 10:01

  Jag använder en ballongvisp i stål när mina pudlar får snöbollar i pälsen. Det fungerar jättebra.

  Reply
  1. Lilly Norfeldt 21 november, 2022 at 11:28

   Gud vad spännande!!! Men alltså ”borstar” man med den eller hur gör man haha?

   Reply
   1. Maria Kronholm 21 november, 2022 at 13:12

    Ja det är spännande, jag trodde inte på det först. Man drar den fram och tillbaka över pälsen.

    Reply
  2. Anonym 21 november, 2022 at 11:52

   Jag borstar snön ur/från pälsen på min släthåriga doodle, funkar jättebra!☃️

   Reply
 2. Annica 21 november, 2022 at 18:43

  Om vispen inte funkar kan man använda en gammal karda, men om det är för mkt snö är det tyvärr bara att ställa ekipaget i duschen. Har fleeceoveraller med ben till mina 3 för att slippa snöbollspälsen. Har sett att det finns spray som ska ta bort eller minska klimpbildningen, men inte testat själv( 4 ess har en variant)

  Reply
  1. Lilly Norfeldt 23 november, 2022 at 11:46

   ja det blir nog tossor till Frasse framöver! men sån spray ska jag undersöka, tack för tipset!

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.