PÅSKTIPS FÖR HUNDEN

Påsken! En favorit! Jag brukar blogga till söndagar men nu kör vi crazy town på en torsdag tydligen!!!!! Påsktips för hundar och hundfolk! Tut tut!

I detta inlägg:

 • Tips på kul saker att göra med alla ägg och dess tillbehör i påsk
 • Faror för hunden kring påsk
 • Allmänna tips

Svinnsmarta påsktips för hundar vars mattar kanske påskpyntar

Ägg är ett kanonlivsmedel (spec från välmående höns så se till att välja det) även för hundar!

Ägg till hunden på olika sätt:

💛Gula i maten

Se video på äggula i maten här!

💛Helt ägg

Video om detta här!

påsk hund

💛Skalet – innehåller bra grejer som kalcium. Sen hur mycket av det som hunden faktiskt tar upp vet jag inte men ändå. I ”värsta” fall är det en kul grej att krossa och gnaga på bara, tänker jag!

💛Äggvita – bra att ha koll på:

ÄggVITA är inte bra i stora mängder pga att de kan hindra upptaget av en b-vitamin (som jag förstått det men känns en glasklart) så man kanske inte ska ge sin minihund 18 ägg om dagen. Men jag ger absolut Gun ett helt ägg då och då, det gör man som man vill!!!!! Faktiskt. Alla säger olika så gör vad som känns bra för dig.

Vissa säger att skalet neutraliserar ut detta. Andra säger att gulan gör det. En tredje säger att det är bara att titta på hundens ursprungliga diet, och dra slutsatsen att urhundar knappast skiljde gula från ägg.

Och så finns den mer allmänna uppfattningen: farligt farligt. Jag är väl mer åt det chilla hållet, en gång är ingen gång. Ett ägg om året kan liksom inte vara SÅÅÅÅÅ hemskt? Men obs har en tålig hund så det är ju skillnad. Har du en hund som brukar balla ur i magen av nya saker så ska du inte testa, i guess.

💛Akta känslig mage

Ja som sagt. Hundar som kanske inte ska ha ett ägg i maten: allergiker, känslig mage-hundar, hundar som hatar grejer i maten.

Återanvänd äggkartongen

💛Som en gratis slow feeder

Istället för att lägga maten i en skål, lägg den i en tom äggkartong och ge till din hund!

💛Trappa upp svårigheten:

 • Stäng
 • Tejpa igen
 • Göm den

Faror för hunden i påsk

💛 Påskmaten

Påskmat, likt julens mat (och typ all högtidsmat i Sverige om vi ska vara ärliga hehe), är väldigt fet och salt. Det är tufft mot hundmagar – speciellt känsliga sådana och valpmagar. Ställ påskmaten så att hunden inte når!

Gäller även godiset – choklad kan vara livsfarligt.

💛 Påskris och påskpynt

Pås-kris? Skoja. Okej men det har ju massa snören och ståltråd och skit så har du en marodör och/eller nyfiken valp kan det vara vettigt att ställa undan så riset inte går att nå.

Påskliljor och tulpaner är också bra att se upp med. Har hittills inte hört om så många hundar som velat äta dem men det kan ju vara bra att veta att de är giftiga så man har lite extra koll!

Fler tips

Vill slå ett slag för denna julguide – jag vet jag vet, det är inte jul nu. Men många tips gäller även för påsk! Speciellt när det gäller sammankomster och störiga släktingar hehe. Så läs den här om du vill gardera dig inför påskens sammankomster!

Vill helst ha en tax i mitt påskägg. Tack på förhand, haren!

💛 💛 💛 Glad påsk 💛 💛 💛

1 Comment

 1. Susanne Keier rothman 29 mars, 2024 at 11:49

  Tack för kuliga påsktips
  Ha det bra påsk 🐣

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.