HUND PÅ JULAFTON-TIPS

Julen nalkas och så för vissa även en oro över hur självaste julafton ska gå. Men räds inte!!!! Dina favorittöntar kommer till undsättning i veckans poddavsnitt om exakt detta: att klara julen.

Här kanske vi inte utgår från en normal och stabil hund som redan haft femton lyckade julaftnar, utan med om man har en lite rädd hund, ska fira jul med hund för första gången, eller om man har en valp man vill ska få en god första erfarenhet av julafton!

Lyssna på podden här eller fortsätt läsa för en liten sammanfattning och alla länkar till produkter vi tipsar om! I både podden och i detta inlägget tar vi upp:

  • Julfaror – i mat och annat
  • Bra färdigheter att kunna innan det brakar loss
  • Julklappstips
  • Jultomten blir utskälld
  • Att hantera släktingar som tror de vet allt

Okej, då kör vi!

Julfaror för hunden

Julmat som är farlig för hundar

Choklad, russin, nötter – det vanliga. Tror de flesta gjort googlingen va! Julmat är fet och salt – inte så bra att få i sig mycket av. Likaså deg, det gör ont i magen på både barn, vuxna och hundar.

Andra faror i juletid

Många julblommor är farliga för hunden, bland annat amaryllis, hyacint, julros, julstjärna.

Julpynt- bolltokiga hundar och julgranskulor kan vara en… spännande kombo.

Om hunden får i sig nåt farligt:

Tänk på att hundar kan reagera olika. Jag vet hundar som ätit choklad och varit helt opåverkade, jag vet de som kräkts upp det. Andra har behövt söka vård. Håll koll på din hund och ta det säkra före det osäkra!

Storleken på hunden är också avgörande – en hund på 4 kilo klarar givetvis inte samma mängder lök, skinka, eller deg som en hund på 40 kilo. Det är inte BRA för någon, men det är såklart skillnad.

Kolla gärna upp närmsta jour-veterinär i området du ska vara. Och instruera alla att inte mata hunden med något.

Bra färdigheter för hunden att kunna

Vara avskärmad i perioder

”Gå och lägg dig” – här är Hannas inlärningsguide!

Julklappar till hunden

Slå gärna två flugor i en smäll och ge hunden klappar den har användning för i jul- och nyårstider. Får jag lov att föreslå en lickimat eller snufflematta att gå loss på medan gästerna kommer? Eller medan hunden måste vara bakom galler? Att nosa och slicka är lugnande beteenden så toppen för den stressande hunden att få göra just det! Här är mina bästa produkter:

Samtliga länkar ovan har 15% rabatt fram till nyår!

Hundkurs som julklapp!

Jag testar en grej – att öppna promenadproffs till lågt pris redan nu. Själva kursen börjar inte förrän i februari men jag vet att några står och stampar och då kan man alltså köpa den billigare nu! Med koden JULKLAPP får man 30% rabatt, rätt fett ändå? För er som vill få en steg för steg-guide till hundmöten och artigt koppelgående är det HÄR ni hoppar in! Detta kan absolut vara första och sista gången jag gör detta, så här billigt kommer det nog aldrig bli igen i alla fall haha

Valpkursen är också rabatterad men på grund av att den byggs om – här kan du läsa mer om den och om du uppger VALPVALP i kassan får du också en trevlig rabatt!

Båda rabattkoderna gäller fram till 25/12!

Jultomten blir utskälld?

Om du har en hund som ogillar springande i dörren och okända människor kan tomten helt klart bli en utmaning. Det finns sätt att hantera det på:

Locka inte mot det läskiga – alltså ge hunden saker som den gillar på ett avstånd från det läskiga. Kasta gärna så hunden får dubbel belöning – både gott och mer avstånd. Be tomten ignorera hunden.

Du kan gå en promenad med hunden medan tomten kommer så ni slipper vara med.

Förvarna folk om att hunden kanske skäller på tomten – det är inte hela världen. Skratta åt eländet!

Att hantera störiga släktingar

Min bästa tips: lågaffektivt bemötande, att ha munnen full med mat så man inte kan svara, avledning, samt att nicka och le. Man måste inte gå in i varje strid!

Vi utvecklar detta massor i podden, lyssna på den för en perfekt guide!

Allmänt bra för en kul jul med hunden

  • Låt ingen mata hunden
  • Ha koll på barnen!!!!!
  • Se till att hunden kan få gå undan om den behöver
  • Många rastningar – då får både du och hunden paus och kan hantera julen bättre

God jul hörrni! Podden hörs igen 2024 men här på bloggen fortsätter jag uppdatera! Skriv gärna en kommentar eller tipsa en kompis <3 Tack för i år!

1 Comment

  1. Pingback: PÅSKTIPS FÖR HUNDEN • hundtränarlilly

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.