KASTRERING, KLEPTOMANI & EN NY KUSIN

En vecka till med Frasse och jag har nog gått på semester utan att riktigt tänka på det. Plötsligt kollar jag inte instagram, svarar inte mailen och läser bok efter bok efter bok i soffan på trallen. Inte ok arbetsmoral, nej.

Men jag filmar och fotar och tänker oavsett vad skriva dagbok om Frasse. Exakt detta hade jag behövt läsa när jag hade unghund sist, nämligen. Exakt en dagbok hade jag velat läsa när jag släppte ihop två hundar sist, också. Hoppas du som läser också tycker det är kul!

För övrigt känns bloggen så jävla mysig igen. Tror den fått en pånyttfödelse sedan instagram försökt härma TikTok? För mig har det blivit så i alla fall. Gillar både att läsa och att skriva och här kan jag skriva så långt jag vill – mysigt!! Blir så glad för alla hjärtan och kommentarer med, känns liksom mer riktigt här, vet ju att det är mer ansträngning bakom är på fb/insta/yt. Så TACK för det, för att du pallar ge mig respons!!

Så, tre saker vi gjort senaste veckan.

KASTRERINGEN

Eller ja, den hände för mer än en vecka sen men nu börjar den märkas. Tog stygn i tisdags och Frasse var så duktig. Han som haft svårt för hantering tyckte typ det mest var mysigt att bli kelad av flera personer samtidigt hehe. Efter det var vi dessutom och spårade så tror han tyckte det var en 10 av 10 dag!

Gun däremot har blivit betydligt mer vass den senaste tiden. Tror att Frasse luktar annorlunda. Hon var riktigt sur på honom över helgen, när vi var hos mina föräldrar. Tror det dels kan vara att hon vaktar dem och stället, men tycker att det fortsatt lite hemma med. Kanske är det nåt hormonellt.

Frasse verkar i alla fall helnöjd och har i princip varit oförändrat glad och tramsig och busig.

KLEPTOMANIN

Del sjuhundra på det never ending avsnittet som jag valt att kalla ”Hjälp, min hund är kleptoman!”

Frasse snor, och maler ner, random prylar alltså. Och med random menar jag det verkligen – även om kartong och strumpor framför allt verkar vara de stora favoriterna så slinker gärna solglasögon, spillvirke och skräp i största allmänhet ner. Som jag skrev i detta inlägget så har jag helt slutat försöka ta saker. Detta eftersom jag märkte att det gjorde att han dels snodde MER och dels blev riktigt jävla vaktig/morrig. Inte konstigt egentligen, från hans perspektiv har han ju hittat en fin skatt och det vill han ju inte bli av med.

Tippar på att han haft en hel del jobbiga erfarenheter kring att bli av med saker tidigare. Varför skulle han annars hålla i en sten för blotta livet och morra från magen när man vill byta mot godis? Obs säger inte att det måste vara så, jag har bara inte varit med om en hund med SÅ stort allvar i att sno prylar som varken är typ brukshund eller har blivit ”bestulen” mycket. Såg förresten att hund helt enkelt har en kurs i detta så har du också en skräpätande hund tycker jag du ska gå den. Gratis till och med: LÄNK (adlink)

En annan grej jag tycker är viktig är att inte se det som att han bara är en odåga utan mer tänka att okej, han har ett väldigt stort behov av att tugga, slita och gnaga. Och sen ställa sig frågan: hur kan jag tillgodose det behovet? Precis som att jag lägger spår till hundarna för att tillgodose deras behov av att använda nosen. Och genom att ge dem utlopp för det behovet i spåret blir de lite mindre benägna till dammsugning på promenad.

Så tänker jag nu med tuggandet/slitandet/gnagandet med: hur kan jag ge honom utlopp för det behovet utanför situationen STÖLD :)) Så nu använder jag maten och serverar den på sätt där han får greja. Vi f¨år se vad det ger för effekt men värre lär det i alla fall inte bli och kostar mig inget gör det heller.

EN NY KUSIN

Hundarna fick träffa en bebis i helgen! Min brors alldeles nya fina unge ❤️ Gun har träffat bebisar innan men vet ju inte om Frasse gjort det. Han skötte sig iaf bra, blev lite sotis över att jag gullade med henne såklart men ändå. Fattar att hundar tycker det är skumt, ärligt. Alla stora står så lutande över ett knyte och pratar supergulligt och pipigt liksom!

Skönt att se att det inte var några konstigheter i alla fall, man vet ju aldrig.

Jag träffar inte min familj så ofta, vi bor lite utspritt. Men i helgen möttes vi alla och det var himla fint! Gun var vaktig som sagt men ändå, vi gick äventyr och åt god mat och hängde omkring. Frasse fick åka båt och mitt barn fick pussa på sin kusin <3

In other news har jag fyra veckor framför mig av semester med världens kap till kille. Snart har vi höns med! Ja du hörde rätt, evighetsprojektet hönshusbygge är ÄNTLIGEN klart. Gratis ägg, jo man tackar. Har bara kostat mig min mentala hälsa och drygt 6 papp :))))

Vi hörs snart igen!! Måste ju berätta mer om Frasse, kan inte hjälpas. En gång i veckan, minst. HEJ OCH GLAD SOMMAR <3

1 Comment

 1. Annie 15 juli, 2022 at 09:44

  Jag har en snart 11-årig beagle med lite hälsoproblem som ALLTID har varit en dammsugare😱 och nog fått en och annan diarré pga det också😳. Önskar jag hade fått tips om den där kursen för 10 år sedan…känns lite sent nu…vi får se…men tack för tips🙏❤.
  Blir intresserad av att veta hur exakt han ska få greja för att få utlopp för sina slita/tugga/förstöra…?! Min beagle älskar att gräva -när ryggen inte sätter stopp – så nu har han en Stor korg fylld med kuddar och täcken där han kan gräva så mycket han vill…vilket är väldigt poppis innan läggdags 🤣.
  Ha en skön semester🐾❤🐾❣
  @handarbetsgumman

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.