KARANTÄN

Allt är på paus nu. Jag är hemma med mitt barn som är förkylt, och i och med utvecklingen med covid-19 så är direktiven (fullt rimligt) hårdare. Så vi är hemma. Tills alla symptom lagt sig och sen 7 dagar till. Jag räknar med att han kan vara i förskolan igen lagom till sommarlovet ungefär.

Mitt gäng <3

Och detta innebär att jag inte har någon arbetstid. Jag hade knappt någon tid att jobba innan, och nu har jag noll. Eller, jag kan ju jobba när barnet sover, men efter att ha flängt efter honom en hel dag så är jag faktiskt ganska trött. Det är intensivt.

Men men, så är det ju bara. Och det löser vi. Gillar läget. Vi är i skogen och klättrar och sjunger och leker. Bakar bullar och lagar mat. Odlar och gräver. Det är okej. Även om bloggen och instagram får lida lite. Som väl är har vädret tillåtit utomhusträning och ännu mer väl är att mitt företag är så digitalt. Det är skönt. Jag kan ta några veckor och inte bli skitstressad över att jag inte hinner producera så mycket utan mest ta hand om det som redan är igång.

Prioriterar privatlektioner och promenadkursen. Långsiktigare grejer måste chilla lite.

Med det sagt: snart behöver jag nog hitta en struktur. Så jag inte hamnar efter. Så jag inte tappar bort alla de rutiner och ramar jag satt för att få det att gå ihop. För det är ju en intressant sak – det jag inte gör nu, kommer att få effekt så himla mycket senare. Jag planerar lååååångt i förväg. Och en sån här period kommer att märkas senare i vår. Och höst. Sätta små spår i resultaten.

JAJA.

Det är lite konstiga tider. Så här kommer ett mer personligt och bloggigt inlägg med massa bilder! Väl bekomme

Att underhålla unghund och barn i karantäntider

Vad vi gör för att få dagarna att bli kul och bra är följande:

 1. Halsar en kanna kaffe (jag)
 2. Gör en termos varm choklad och några mackor eller annat jag hittar i kyl och frys och skafferi
 3. På med massa kläder
 4. Ut. Gå i barnets takt. Ha honom på axlarna. Pausa för att dansa på mina fötter. Springa supersnabbt!!!! Sen pausa pga PÖL. Sen gå. Ja du hajar.
 5. Hitta fint ställe. Stanna där. Kolla olika kottar och löv och käka matsäck.

Sen hem. Äta igen. Leka inne lite. Sen ”UT LEKA BUUUUSA” och pilla omkring i trädgård. Sen in och baka. Sen sova som idioter på valium. Typ.

Ibland gör vi större utflykter. Som till Snibe Stua. Va sa ru???? Ja, det heter så. Låt mig berätta:

Snibe stua

Okej, så det var en gång en jätte. Du läste rätt. Han hette Snibe och hans fruga hette Kitta. De bodde i en stenbumlingsgrotta mellan Våxtorp och Örkelljunga. (Side note: jag trodde inte Örkelljunga fanns när jag var yngre. Låter väldigt hittepå. Men det finns! Jag bor ganska nära! Kul! Eller, ja inte så himla jättekul ställe. Men kul att jag trodde att det var på låtsas?) Snibe var redig, han hade byggt sin grotta väldigt väl.

snibe stua

Men så var det ju detta med kyrkklockorna i Våxtorp!!! Och Örkelljunga!! De nedrans kyrkklockorna som ringde titt som tätt. Jätten brev superirriterad, det förstår ju vem som helst. Både han och Kitta försökte kasta sten så kyrkorna skulle chilla. Kitta använde till och med ett strumpeband (wow) för att kunna slangbella iväg stenen mer effektivt. Hatten av, Kitta.

Men sen ringde kyrkan på en vardag och då sa Snibe och Kitta att NÄHÄ DU, nu flyttar vi!

Och då flyttade såklart en trollfamilj in. Såklart.

snibe stua

Trollfamiljen var sjysst och bytte mat och kom bra överrens med byborna. Tills en dag då ett av trollen skriker på en dum dräng på grannens gård:

”Du aud opp smöred å sked i skaulen! Lött pau hälen å trö pau tauen!” (citat: orkelljunga.se)

På svenska nu: ”du åt upp smöret och sket i skålen”. Slut på översättning för d där fattar jag inte. Drängen var dum, det är ett som är säkert. Men i alla fall: trollen tog och dansade med trollet tills han dog. av. utmattning.

Hårda troll. Det får man ge dem. Lady gaga aint got nothing on these trolls.

snibe stua
syns knappt!

Såg tyvärr varken jättar eller troll. Däremot fattade jag tjusningen med stället. Bra grotta. 10 av 10. Hade jag varit jätte och/eller troll hade jag också velat bo så.

snibe stua

Trevligt ställe. Kolla orkelljunga.se om du är utflyktssugen! Finns ett fint litet naturreservat i närheten med, toppenbra utsikt där!

Hallandsleden

Hallandsleden är toppen! Finns väl motsvarigheter i nästan alla län/landskap? Jaja, det är en jättelång led och en del av den leden ligger nära där jag bor. På med kängor och ut ba!

lilly norfeldt

Många pölar. Fina grillplatser. Älskar!!!

Trädgård

Förutom att vara på äventyr är vi ju även massor i egna trädgården. Inhägnad trädgård är det bästa som hänt mig! Och barn och hund, men det är liksom de som är anledningen till inhägnaden. Måste lappa staketet förresten, hunden smiter ibland. Barnet är inte lika smidig MEN har mycket sämre inkallning! Hunden kommer åtminstone hem när man vill det.

Håller på att gräva trädgårdsland för fulla muggar! Äntligen ska jag odla. Blir lycklig av bara tanken! Kolla skuggan av mitt fönster?!? Har blivit tårögd för mindre:

Egentligen är allt sig likt. Förutom de timmarna som barnet vanligtvis går i förskolan och jag jobbar. Jag hoppas att ni har lite överseende med att saker går långsammare, att svar kommer lite senare på kvällen och att jag inte uppdaterar fullt lika flitigt.

Det kommer att bli bra. Jag gör mitt absolut bästa! Och hoppas såklart att ni alla mår bra. Tycker att det är lite läskig stämning där ute nu. Ta hand om er!

Nästa vecka kommer ett långt inlägg om passivitet. Har tänkt massor på detta och nu äntligen skriver jag. Skriver så det ryker!

Vi hörs om en vecka! Och innan dess på instagram, såklart.

2 Comments

 1. Carina 24 mars, 2020 at 00:15

  Lött pau hälen å trö pau tauen!
  Måste väl vara typ ”Lätta på hälen och trampa på tån”?
  Fast vad vet jag, jag är ju dalslänning 🙂
  Håller med dig dock, det r lite snurrigt just nu. Säger hon som jobbar hemifrån och hunden kommit ur rutinerna pga det… suck….

  Reply
  1. Lilly Norfeldt 24 mars, 2020 at 19:15

   Åh, kanske det! Jag kände bara ???? hahah. Dialekt är kul men konstigt! Och ja, extra konstigt nu när hjärnan är lite mosig av rutinlösheten 🙂 Hoppas på bättre tider snart!

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.