DE FÖRSTA VÅRDAGARNA

Hej hallå bloggen det är jag igen och jag har goda nyheter: våren är här!!!!!

Jag glömmer helt bort att jag svurit över planteringsprojekten föregående höst. Börjar således driva upp oändliga mängder frön, glömmer att märka dem ordentligt och har dem i princip alltid för varmt så de blir rangliga. Men skit i det nu detta är väl en hundblogg???? Ja, det stämmer.

Och med hunden händer samma sak varje vår: utomhushänget och passivitetsträningen är i.g.å.n.g! Passivitetsträning är eventuellt en överdrift, jag låter henne rejsa omkring massor när jag joxar omkring. Men eftersom jag känner min lilla rabiesiller tillräckligt väl för att veta när hon behöver däcka, blir det väl träning i att få henne att också fatta det. När jag ser att ”nu slår det snart över” så får hon ligga på filten bredvid mig.

Det jag börjat ”träna” (feta citationstecken där) på är att klappa henne utan att det betyder YES UPP Å HOPPA NU KÖR VI som hon verkar tro. Obs viktig grej här: Gun tycker att kel är en utmärkt belöning. Alltså nej det är inte korv men det är väldigt belönande för henne att få klappar ändå. Därför använder jag det.

Så när hon är chill berättar jag väldigt lugnt att hon är bra, klappar lite och hon myspuffar mig i handen. Sen släpper jag och om jag behöver (i början behövde jag massor) säger jag bara ”ligg kvar där” typ. Och sen vill jag att hon slappar igen.

Ja, så håller jag på. Och nu kanske du tänker att ”stör du henne inte??”och då tänker jag att JO det gör jag säkert. Men det finns ju tusen grejer som stör och när vi är på en svårare plats i framtiden vill jag kunna belöna henne *i känslan* fattar du? Alltså jag vill att hon förstår systemet. Att vila är nice och matte gillar när hon gör det. Utan att det blir flängigt eller köttbulleregn som i princip får henne att behöva börja om efter varje belöning.

Känns förresten som att jag aldrig blir klar med den här boken, Samlade Verk av Lydia Sandgren. Den är svinbra, längtar till den hela tiden, så det är ju bra att den aldrig tar slut. Men ja. Många bilder där den är med nu hehe.

Så: våra dagar ser ut såhär. Hänga utomhus. Gräva någonstans. Läsa lite. Sparka på någon gammal sten. Titta ut över en gräsfläck, klia sig i huvudet och tänka på vad man kan plantera där. Målet är att ha så lite gräsmatta som möjligt utan att inkräkta på lek och träning!

Har beställt 3000 liter jord och har hämtat koskit från grannen. Blir det inte sinnessjuka blomsterbäddar i sommar blir jag vansinnig. Just det, detta är ju ingen odlingsblogg sorry ska sluta nu!!!

Vi hörs på söndag igen! Och förresten tänker jag att jag bloggar torsdagar och söndagar numera. Tycker blogg är kul och mysigt! Hoppas du också tycker det ❤️

2 Comments

 1. Linda 14 april, 2021 at 20:19

  Jag gillar odlingen med! Och dessutom bonus att se hur du löser det så inte hund gräver upp allt hela tiden??? Fortsätt med båda, mer intressant med liiite annat oxå!

  Reply
  1. Lilly Norfeldt 18 april, 2021 at 14:10

   härligt! haha ja men det kanske är ett bra ämne framöver – få hunden att ge fan i gödslet i rabatten 😅😅

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.