JULKLAPPAR TILL HUNDEN (OCH HUNDMÄNNISKAN)

HO HO HO här är jag i år igen!!! Har samlat ihop mina bästa julklappstips för dig och din hund! Högt och lågt, stort och smått – har delat in i kategorier så att det ska bli lite mer överskådligt! Detta är ett helt osponsrat inlägg men några av länkarna är adlinks (alltså såna jag kan få provision på, jag har markerat tydligt vilka som är det.

JULKLAPPAR TILL HUNDEN

Vi börjar med julkappar till hunden, för let’s face it – det är därför vi är här. Och klart gullrumpan förtjänar nåt extra gött kring jul! Om inte annat så är det en kul grej att slita upp paket tillsammans ?

Tänk på att inte lämna julklappar till hunden + själva hunden obevakade, det KAN hända att jag eventuellt hört om en hund som slaktat sitt paket + papper lagom till familjens hemkomst :)))) Men nämner inga namn

Godis

Mjuka, otroligt uppskattade godisar från Four Friends. Älskar dessa! Unn-godis hittar du här(adlink) ?

Vill du lyxa till det ännu mer så finns detta med 100% svenskt kött!

Och så är tuggben kanon, framför allt inför nyår! Dessa är Guns favoriter!

Leksaker

Dogmania har så sjukt mycket leksaker och jag känner när jag skriver detta att jag BORDE bli sponsrad med tanke på hur mycket jag nämner dem på mina kanaler haha! Kan ej hjälpas, för bra saker!! Kolla här liksom:

Även en Frisbee från smartasaker (adlink) tror jag minsann att jag ska skaffa till Gun. Hon fick en frisbee förra året men den snodde barnet och har sedan dess använt som ”tallrik”. Att välja sina strider :)))))))

Trots att den kanske verkar hård och inte så jättekul, är denna bollen faktiskt en av Guns favoriter!

Aktiveringsleksaker

Ett gött pussel (adlink) att fördriva tiden med på nyår kanske, eller som ensamträningsgrej? Vi har en gammal trotjänare som fortfarande håller så himla bra. Och jag tycker inte att det gör ett dugg att hunden ”listar ut” hur den fungerar snabbt, för jag vill mest ha det som en kul självförtroendegrej + att det ska ta längre tid att käka maten. Så hett tips!

Om du vill göra eget hundgodis så är silikonformar det du letar efter (jajemen) och det kan du hitta här (adlink), så himla bra! På smartasaker.se finns faktiskt sjukt mycket nice och – ja just det – SMARTA saker till hundfölk som yours truly, så hopp in och spana! (adlink)

Den klassiska Kongen tjatar jag ju om en del, åtminstone på instagram. Vilken räddare i nöden den är! Här hittar du flera olika varianter (adlink)? Och här hittar du recept på mina bästa fyllningar till kong!

JULKLAPPAR TILL HUNDEN, för att vara lite fin

Om det är någon gång man ska passa på att uppdatera utrustningen så är det kanske nu. Reflexerna är lite halvkassa, lampan från förra året håller kanske inte måttet längre, eller så känner du bara att det vore gött om hunden inte luktade så himla… blöt hund… när ni kom in från promenaden? Vilken tur att jag ska visa det finaste för dig nu då!! Vi börjar med Guns nuvarande utrustning:

Okej, så sele. Det är faktiskt det senaste jag köpte till Gun. Har sedan tidigare en lila från Dog Copenhagen som jag köpte när Gun var valp men kände att jag behövde en till, lite större, att ha ovanpå selar och sånt. Så då blev det en röd från hurrta (adlink). Mycket snygg och bra!

Orbiloc är min bästa lampa, har haft en grön i typ 7 år nu och köpte nyss en röd bara pga gött, den gröna håller fortfarande måttet men jag blev fåfäng okej?! Så kan det vara. Men titta tjusigt!!! Här hittar du lampan (adlink) och massa fler i olika färger ? Vill ha alla?!

Förresten ska jag ÄNTLIGEN skaffa mig ett längre koppel med expander, det har jag velat ha svinlänge men inte skaffat än. Istället har jag dumsnålat mig fram med gamla mopskoppel på Gun. NO MORE – detta ska jag ha!(adlink) Älskar expander ?

Sen har vi då täcke, och där tänker jag att vi ska *investera* i en riktigt varm att ha när vi hajkar och har oss. Denna kanske?? En Hurtta Expedition Parka i vinrött för pauserna på vandring. Just nu är det inte pissekallt här (södra halland) MEN jag har ändå täcke på Gun första 10 minutrarna på promme och även när hon får vänta i bilen mellan träningar och spår och sånt. Hon känns som hon lätt stelnar till annars. Här hittar du täcket (adlink) som Gun önskar sig av tomten.

Så gött med kragen ju! MYS!

HUNDBÖCKER I JULKLAPP

Vet ärligt inte om detta är mest en present till människan MEN hundböcker hallå!? Är ju det bästa. Har eventuellt för många men skaffar konstant fler ändå hehe. Här har jag skrivit en massa recensioner om du vill ha fler tips än de listade här!

Och här är hela hundkategorin på bokus (adlink) och här är min topp 5 därifrån:

Valpjournalen! Så mysig fyll i-bok för valptiden! Så himla kul att titta tillbaka på sen ?

Blygerhundar – läs min recension här, och spana in boken här (adlink). På riktigt vår bibel. Gun är en lite orolig själ och denna bok har verkligen gett mig SÅ mycket verktyg för att hjälpa henne ❤️

AlfaSyndromet har jag köpt till en person i julklapp faktiskt hehe, sjukt bra! Här hittar du den (adlink)

Släpp kontrollen lös (adlink) – i grunden en agilitybok men herrejvlrrrr vad bra den är!! Om att vända störningar till fokus och att kunna lita på hunden utan koppel, bland annat. En riktig game changer!

Så här står det:
”Boken är särskilt lämplig för hundar som:
* är osäkra eller inte klarar av att jobba okopplade i närheten av andra hundar
* lätt låter sig distraheras eller har problem med att koncentrera sig
* är reaktiva eller lätt hetsar upp sig
* är ängsliga eller stressade och ”stänger av”
* inte klarar av att kontrollera sina impulser när de är upphetsade
Alla hundinstruktörer bör definitivt läsa denna bok!”

Need I say more? Haha HÄR är den, boken du letat efter ?

Lexikon i hundspråk (adlink) – otroligt intressant och något jag önskar att fler hundägare kunde mer om. Är så mycket enklare att leva med hund när man förstår hur de snackar ju!

Handbok för hundägare (adlink) – toppenbok som jag skrivit såhär om tidigare: ”Jag hade kunnat skriva hur mycket som helst om VARFÖR denna bok är toppen. Men det gör jag inte. Jag tycker du ska springa och köpa den. Nu. För om det finns någon bok jag hade velat ha när jag skaffade min första hund så är det ta mig tusan denna.”

Okej så du kanske inte vill önska dig hundböcker (va??!), du kanske hellre vill ha mjuka paket? Jag dömer inte! Här kommer utplockade små guldkorn från mig till dig. Goooo juuuul ?

JULKLAPPAR TILL HUNDMÄNNISKAN

Jag VET – varje gång nån frågar vad man önskar sig i julklapp så står man där och bara ?‍♀️?

Eller ja, så var det för mig innan jag började jobba på det här mastodontinlägget (september). Julklappar till hunden = lätt. Hundmänniskan = ?. Men!!! Nu har jag OCH DU!!! äntligen svar på den frågan eviga frågan om vad man ska önska sig och som inte bara är praktiskt:

Hundtröja!

Min favorit sedan evigheter ser ut såhär och liknande kan du hitta här

Dog hair IS my glitter, så e d bara ?

Men ska fylla på lagret, här är några apiranter till att platsa i min garderob:

”I just want to drink wine and hang out with my dog”
”I just want all the dogs” (t-shirt)
”Dog person”
”I just want all the dogs” (tröja)

Lutar mot Dog Person-tishan här kan jag säga. Tyvärr extremt mycket lökigt över hund-tishor på nätet :// Men finns ju guldkorn. Tur va!

För att göra promenaderna softare

Alltså, ska jag vara helt ärlig är jag inte svinpepp på att promenera nu. MEN man kaaaan ju göra det trevligare. En hundtandsmönstrad halsduk, kanske? Ja men här finns en sån!(adlink). Friluftskläder är ju aldrig fler och här hittar jag en massa (adlink). Perfekt att önska sig ju!

Julklappar till hunden…s minimatte/husse

Det ska böjas i tid, det som hundnördigt ska bli. Am I right!? Ja jag tror det. För titta vad gulliga grejer på Lindex nu ??

Extremt gölliga vantar med hundmotiv (adlink) och extremt fin pyjamas (adlink)??? Vill ha båda. Alltså vill inte ens ge bort, vill ha själv. Kanske mest vantarna. Tror att det blir creepy med sån pyjamas om man är 180 cm lång tyvärr :((

eller så bara klär du hela barnet som en hund (adlink) – för åter igen: vem är jag att döma ? Och åter igen – förmodligen creepy på vuxna. Men känner du ett barn? Toppen! Ge den en hunddräkt hallå

Oki doki kompisar, dags att skriva lista till tomten. Julklappar till hunden eller till dig själv eller din unge. Hoppas att du gillade detta inlägget! Har som sagt hållit på med det från och till sedan september typ haha. Finns så mycket kul men också så mycket FULT så kände att jag ville sammanställa och *handplocka* grajjor jag tycker är fint. Så behöver du kanske inte slita ditt hår lika mycket!

Ha en riktigt god jul nu! Och mys massor med din hund ? Det behövs mer än någonsin nu, eller hur? Fasen vad tur vi har som har hundarna ändå!

2 Comments

 1. Emilia 16 december, 2020 at 07:30

  Åhh!! Böckerna!! Vill ha alla!!!! Blir att skriva en extra önskelista till tomten nu :)))

  Reply
  1. Lilly Norfeldt 16 december, 2020 at 14:32

   Jaaaa de är så bra alltså! Gränsfall obligatoriska hehe. Heja tomten!

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.