FLYTTA MED HUND

Jag har flyttat några gånger med hund nu och det är lite speciellt. Kanske ska du också flytta snart och undrar hur du ska hjälpa hunden att ta det på rätt sätt? Hur du kan göra det enkelt för hunden när du flyttar? Vilken tur att jag skrivit alla mina tips för detta då! Hehe sååå, Flytta Med Hund – en guide!

flytta med hund

Att flytta med hund behöver inte vara så krångligt egentligen. Jag är medveten om att detta kan kännas överväldigande. Anledningen till att jag skriver detta inlägg är inte för att jag hade värsta planen, utan för att jag tror att man som matte/husse kan vara lite orolig. Och då är det ju skönt med konkreta tips!

Tänk lite såhär: vad finns det för nya saker på nya stället som eventuellt kan bli jobbiga? Typ bor det fler hundar där än där du bor nu? Då kanske du får öva hundmöten lite extra innan. Är ju skönt att inte stapla grejerna på varandra utan faktiskt jobba med det du kan jobba med redan innan det blir problem.

Flytta med hund – innan

Jag hade turen att kunna komma och hänga vid nya stället ett par gånger innan inflyttning.

Om du inte kan det så är ändå ett tips att åka till området och gå några promenader där. Kolla av läget lite och kanske se om det finns någon given ”morgonrunda” ni kan ha sen. Det är min viktigaste runda.

Jag packade en väska med det viktigaste – ombyte och tandborste till mig och barnet, hundmat och koppel/halsband till vovve och lite andra såna grejer jag visste att jag skulle behöva inom de närmsta 2 dygnen efter flytt.

flytta med hund

Flyttdagen – tips för att hunden ska ta det lugnt

Vad händer på själva flyttdagen som din hund kan uppleva som jobbigt? För min hund var det detta:

Flyttgubbar – vill vakta och valla, har generellt svårt för män. Jag löste detta genom att hon fick hälsa och de fick instruktioner om att sedan skita i henne. Jag satte henne i bilen när det var som mest, och körde även grejer till nya stället medan det stökades på gamla. Kände att det var helt onödigt att hon skulle behöva springa omkring där i stöket.

Jag preppade även lite tuggbben som hon kunde ha, både på nya stället men även i bilen. Och så gick vi promenader.

flytta med hund

Efter flytten – att hjälpa hunden komma till ro

Jag har redan nämnt tuggben men det hade jag förberett även här. Och så fick hon sin middag i en kong. Här finns lite recept och tips på det om du är sugen på att testa!

Hennes krypin (som är en gammal utställningsbur som jag inrett mysigt och monterat loss dörren på) var en av de första grejerna jag satte upp. Dels för att hon skulle ha just en viloplats men också för att det är hennes space där barnet (eller jag för den delen) inte får röra henne. Så tydligt! Här är videon där jag förklarar detta, från innan Gun kom till oss.

Promenader – IGEN. Men ja, det är viktigt. Och för oss var det liksom helt ”olydiga” promenader. Gun fick göra som hon ville och ta det i den takt som behövdes och jag la mig inte i.

flytta med hund
promenader!!

Vanligt är att hunden blir mer skällig och vaktig efter en flytt. Det är inget konstigt utan det beror oftast på att allt är nytt och att hunden inte fattat vad som är ”hem” än. Men det brukar lugna sig med tiden!

Lycka till med flytten, hunden och nya stället!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.