BLOGGEN FYLLER HALVÅR

Tjoho! Nu är det 6 månader sedan jag började satsa på denna roliga hundblogg! Ändå sjukt hur mycket som hänt, ju. Har lärt mig massor!

Till en början bloggade jag varje dag bara för att utmana mitt tålamod. Det var svinjobbigt och många inlägg känner jag nu var helt onödiga. Men samtidigt är jag väldigt glad att jag faktiskt gjorde så. Dels för att jag nu sitter på nästan 200 inlägg att länka tillbaka till, ett litet bibliotek liksom. Och dels så fick jag provat en massa olika typer av inlägg och se hur det kändes. Som sagt, vissa typer gillar jag inte alls. Andra grejer älskar jag. Och det var, för mig personligen, väldigt bra att bara GÖRA DET.

bloggjobb
*låtsasskriver*

På bara några månader hoppade jag in på topp tio över proffsbloggare inom kategorin DJUR (enligt bloggportalens statistik). Det vill säga hästtjejer inkluderat, hehe. Inom kategori hundträning kan jag, av den statistik jag lyckats hitta, konstatera att jag är störst.

Bara att faktiskt fortsätta köra, samma tid dag ut och dag in, gjorde detta. Nu försöker jag skapa lite mer kvalitativt innehål, hehe. Därav att bloggandet får vara torsdag till söndag ”bara”. Provar mig fram!

I början skedde såklart ökningen supersnabbt. Det gör den ju om man börjar från absolut 0. Nu har ökningen avstannat, så tänkte prova några nya grepp. Ska bli spännande att se vad det kan ge!

Bästa inläggen hittills:

Skvallerträning 101

Frivillig hantering

”Din hund snackar inte svenska” om onödigt tjat

lilly norfeldt blogg

Lärdomar hittills:

  • Consistency is key – bara gör. Håll ut. Men:
  • Researcha målgruppen: Vem vill du ska läsa din blogg? Och varför? Hittar man det så har man vunnit mycket. (Detta är jag fortfarande velig med…)
  • Lär dig lite om sökmotoroptimering. Finns ett bra inlägg här, från bästa Teknifik!

Och ett bonustips: lyssna på poddar om bloggande och sociala medier. Om du nu tycker att det är kul. Här är min favorit!

Och nu då?

Nu kommer jag att fokusera på att skapa kvalitativt innehåll. Lägga ordentligt med tid och kraft på att skriva och fota inlägg som ger er läsare något. Det är verkligen på tiden, haha! Jag fortsätter försöka luska ut och prova mig fram vad gäller ämnen, men det kommer så småningom säkert. Men fokus kommer helt klart att läggas på kvalitet framför kvantitet!

Fortsätter torsdag-söndag ett tag till. Är sugen på att köra varje dag igen men inte än, riktigt.

Kommer även försöka avsätta tid för grafisk profil och en snygg header. Känns viktigare och viktigare!

lilly norfeldt blogg

Så, mot nästa 6 månader!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.