ATT HA HUNDEN PÅ PENSIONAT

Att lämna hunden på pensionat är ett utmärkt alternativ till hundvakt – om man gör det rätt. Här listar jag vad jag tänkte extra på när jag behövde lämna bort mina vovvar. Den ena (Gun) har aldrig bott på pensionat innan, den andra är mer rutinerad.

Jag var borta en vecka och hittade inte hundvakt som kunde ha en eller båda så länge, så de fick bo på varsitt. För- och nackdelar med att ha två hundar… och att ha en stor hund, ärligt talat. Det är svårare att hitta nån som vill passa! Men pensionat är ett bra alternativ, som sagt.

Bilderna kommer från resan som var anledningen till pensionatet, hehe. Vi firade min mamma som fyllde 60, med pompa och ståt! Det kan man ju inte missa!

När du ska välja hundpensionat

Välj ett h-märkt helst, det betyder att personalen är utbildad och att de följer Sveriges Hundföretagares stadgar. Det gör att det finns en hög lägstanivå för hur hundarna ska skötas. Båda pensionaten jag valde till mina hundar är H-märkta, så det var skönt. Då vet jag att det inte är kaos.

För min rädda hund var personalen otroligt viktigt. På ett av pensionaten är jag bekant med både ägaren och hennes anställda, och Gun känner även den sistnämnda lite eftersom vi tränat ihop. Det kändes väldigt bra, eftersom Gun är så känslig och rädd för nya människor. I en helt ny miljö hade det kunnat slå över totalt.

Frågor att ställa till hundpensionatet inför att lämna hunden på pensionat

Hur många hundar är det på pensionatet?

Hur ser rastningsrutiner ut? Rastas hundarna i grupp eller ensamma?

Hur är hundrastgårdarna – berikning?

Kommer de träffa andra hundar?

Får du komma och besöka pensionatet och titta innan?

Jag har knappt rest de senaste 5 åren, så det kändes lite konstigt att vara iväg. Särskilt så länge som en vecka. Utan hund!!!!! Det händer ju inte haha. Det är verkligen krångligare nu när vi har Frasse med, han är så stor och stark och (fortfarande) ouppfostrad. Jag jobbar på det, men med tanke på att han verkar ha haft helt fria tyglar och 0 regler första året i sitt liv innan han kom hit, så är det lite… motvind. Love him, men herregud.

En toppenresa var det i alla fall! Så mysigt att träffa hela familjen som bor utspritt över Europa.

Sen for vi hem. Och hämtade två väldigt glada hundar! Nästa gång ska de bo ihop, i samma bur dessutom. Det ska bli spännande. Bra att man har stort förtroende för hundpensionatet ändå, annars hade jag nog suttit som på nålar hela semestern. Mer om den en annan gång. Nu njuter vi av att vara hemma igen.

Har du några frågor om hundpensionat så skriv gärna en kommentar! PoK

2 Comments

 1. Gilda 7 mars, 2023 at 22:10

  Hej! Finns det hundpensionat som tar emot hundar med separationsångest? Har också en förälder som fyller 60 om en månad och tanken är att vi ska spendera en natt på ett spa i Varberg. Det är ca 30 mil hemifrån, och vi ska efter det åka vidare till ett annat ställe där hunden får vara med, så vill liksom inte lämna honom kvar på hemorten med en hundvakt (tror dessutom inte det finns nån som hade orkat ha honom en hel helg hehe)
  Men kan man lämna en hund, med då separationsångest, bara för en natt på pensionat?
  Känns så tråkigt att inte kunna fira med min familj som jag träffar så sällan, men samtidigt känns det så läskigt att lämna hunden på ett ställe han aldrig varit på förut. Han har ganska lätt för överslag vid stress och jag vill känna mig trygg i att det finns personal som kan hantera en lättstressad energisk unghund med separationsångest. Eller är det för mycket begärt? :))

  Reply
  1. Lilly Norfeldt 3 maj, 2023 at 10:53

   ofta skiljer hundarna på situationen, man kan ju alltid ringa runt och fråga! frasse gillar inte att vara ensam men på pensionat går det ändå bra faktiskt 🙂

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.