FRASSE

Frasse är här! En helt ny hund! Han skulle ha avlivats men min kompis Lisa som jobbar på kliniken tyckte att jag skulle prova att ha honom istället. Så nu gör jag det. Hans tidigare ägare har inte gjort så mycket med honom och av det jag uppfattat tyckte de att han blev för stark och jobbig. Snabb info om vad jag vet om Frasse just nu:

 • Han är född i augusti 2021
 • Han är en blandning av golden och pudel
 • Har en öroninflammation just nu men annars ska han ha varit frisk

Han har nog fått göra lite som han vill och det är uppenbart att han inte vet hur stor han är. Men grundtrygg, långsam och lugn!

Gun började tyvärr löpa så har fått ha dem isär, framför allt inomhus. Hade nog haft det ändå i början, men nu blir det ju av fler anledningar. Hon är ju vaktig också så hon behöver alltid tid när saker händer här hemma, så då ger jag henne det. Men vi har varit ute mycket (alltså sjukt mycket haha) tillsammans, tur att det är fint väder!

Nu är det dag tre (hämtade honom i måndags) och vi har nog varit utomhus mer än inomhus, gått och gått och gått med Frasse i koppel och midjebälte och Gun har varit lös eller i långlina när vi behövt gå på trafikerad väg. Jävligt skönt att hon är bra på det och mindar sin egen business – tråkigt att hon är så jäkla vass när hon löper dock.

Problem jag har märkt att vi kommer att behöva sätta tänderna i framöver är:

 • Ensamträning och separationsångest – jag kan inte ens gå en meter utan att han ska följa med. Annat rum blir riktigt jobbigt! Komiskt att jag nyss skrev till mina lärare att jag inte tyckte jag kan hjälpa folk med just ensamträning för jag inte känner mig så kunnig. Bara att bli det nu då, haha.
 • Ätandet – japp han är pudel… Kräks hellre galla av tom mage än att äta den mat som serveras. Men har fått i honom lite i taget i alla fall, tycker det är svinstörigt dock.
 • Att han har en tendens att ”ta i hand” – japp han är golden. Typiskt apportörer ju, att apportera ens armar och jävligt obehagligt om man inte vet att de ibland gör så. Får lära honom att bära annat, tänker jag!
 • Hantering – han vill inte bli berörd. Ryggar ibland och verkar rädd, och ibland blir han bara busig.

Han är absolut inte matmotiverad, och inte så haj på att leka heller, så det kan nog bli svårt. Men det fixar sig nog! Vi får lära känna varandra.

Han är ju på prov men fan vad fäst man blir. Han är så fin och snäll verkligen! Men det är i slutändan upp till Gun (och mitt barn förstås, men det är en annan femma). Riktigt dålig tajming med löp, men hoppas hon svalnar efter hon löpt färdigt. Har ju längtat efter att ha två hundar igen så himla länge ❤️

6 Comments

 1. Susanne 9 juni, 2022 at 21:47

  Ska bli spännande om du kommer på ett superknep med hundar som inte ääälskar godis och gör vad som helst för en bit. Jag har en labradoodle som är sådan och det är en utmaning när det gäller svåra saker som ex skvallerträning vid andra djur. Godis är det absolut minsta hon bryr sig om då. Spelar ingen roll om jag har kött i handen…

  Reply
 2. Cissi 10 juni, 2022 at 17:10

  Känner igen min egen unghund i Frasse, han har ganska dåligt hyfs, är lufsig och äter så lite som möjligt (allra minst godis när han är stressad). Och då lägger jag ändå ner hela min själ och hjärta på honom 😅. Ska bli så intressant o lärorikt att följa er.

  Reply
 3. Hanna 11 juni, 2022 at 10:47

  Ang separationsångesten vill jag ba dela med mig av hur det var för Fjodor när han kom. Han var 7 månader då och hade EXTREM separationsångest de första dagarna/veckorna. Han hade stenkoll på mig ifall jag skulle gå nånstans och följde varje steg. Men för honom löste det sig ganska naturligt i takt med att han kände sig tryggare. Då kunde han ligga kvar i ett rum även om jag lämnade det, och efter ett tag kunde han själv välja att gå till ett annat rum fast det inte var någon där. Så för oss löste det sig till största del av att han fick tid på sig att landa och ta det i sin takt. Behövde liksom inte träna så direkt. Men förstår ju att alla hundar är olika. Fjodor har ju visat sig vara en ganska självständig hund i grunden.
  Hoppas att det kommer gå bra för er, Frasse kunde inte hamnat på ett bättre ställe! 💕

  Reply
 4. Pingback: EN MÅNAD MED FRASSE • HUNDTRÄNAR-LILLY

 5. Pingback: ETT DYGN MED DRÖMHUNDEN • HUNDTRÄNAR-LILLY

 6. Pingback: ATT HA HUNDEN PÅ PENSIONAT • HUNDTRÄNAR-LILLY

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.