ADOPTERA HUND – varför? Och hur?

Adoptera en hund? Hur? Från vem? Hur gör man? Avsnitt 6 av min serie om att skaffa hund! Så idag lyfter jag ännu ett exempel på omplaceringshundar!

Det är för att än en gång trycka på hur viktigt det är att ta hunden från ett bra ställe. Jag tror att vi alla känner folk som tagit valp efter registrerade uppfödare av renrasiga hundar som gått exakt käpprätt åt skogen ändå… Jag har själv erfarenhet av det och jag är långt ifrån ensam. 

Och precis som att det finns omplaceringshundar och adoptioner som är problematiska så finns det de som är så otroligt bra. Bff Strays är en förening som jobbar för att bredda bilden av omplaceringshundar, att ha hundens välmående i fokus och SÅKLART att hjälpa spanska hundar både på plats i Spanien och här i Sverige. 

adoptera hund

Det finns inga garantier med djur, men man kan skapa en god förutsättning för sig själv och sin hund genom att välja bra folk att ta hunden från. Ställ dig själv frågan igen: varför vill du ha hund? Och varför måste det vara en valp? Var ärlig mot dig själv. 

Och om du ska adoptera en hund bör du vara lika säker på att du kan ge hunden ett bra hem, som om du tagit en valp. En bra organisation för adoptionshundar kommer att ställa många frågor om dig och ditt liv. Det är inte för att snoka utan för att kunna ge en så bra matchning som möjligt mellan dig och din framtida bästis!

Jag kommer att snacka mer om uppfödning och just valpar i nästa avsnitt men nu: adoption. Lyssna, titta och läs på! Här är avsnittet:

Om jag skulle ta en adoption hade jag gjort det från BFF Strays!

Här finns alla avsnitt i guiden samlade!

Hörs snart igen!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.