3 VANLIGA MISSTAG NÄR DU TRÄNAR INKALLNING

Ska du ha hunden lös gäller det att ha bra inkallning och bra följsamhet! Nu ska jag bjussa på några tips! Eller ja, misstag jag ofta ser. Och vad du kan göra istället!

inkallning

Här har jag skrivit om inkallning tidigare – och i det här inlägget hittar du en video på youtube också!

Du tränar på fel sak (be inte hunden sitta!!)

En sak i taget. Din hund kom rusandes till dig när du ropade. Varför tjatar du då om att den ska sitta?

Okej, jag fattar tanken. Men jag tänker att man får dela upp det! En sak i taget: jag tränar inkallningen separat och sitta separat. Sen när båda delarna är superkul – DÅ kan jag sätta ihop dem!

Din hund vet vad du har att erbjuda

Ja jag vet det är praktiskt med torrfoder eller leversnittar i fickan… Men om du alltid har det – hur svårt tror du din hund har att välja mellan att jaga hare och din inkallning?

Du behöver ha en liten vektygslåda med kul grejer! Särskilt när du kommit en bit i träningen – när hunden fattar hur kul det är att få en korvbit när du ropat så behöver du variera! Hunden ska ju inte veta vad för nåt kul du ska hitta på nästa gång.

Då blir det mycket svårare att välja bort dig!

Du låter hunden göra fel

Hunden lär sig av det den gör. Vare sig vi vill eller inte. Om den lär sig att man kan strunta i inkallningen och fortsätta springa runt och ha kul… Ja då är det ju inte så kul för dig.

Ha hellre koppel och lina på och TRÄNA innan du använder. En bra regel är faktiskt exakt det: träna mycket, använd lite.

inkallning

Den 7 februari sänder jag live-onlineföreläsning på boon om just idiotsäker inkallning – vad du behöver för att kunna ha hunden lös och exakt hur du tränar det! Kostar 250 pix och om du prenumererar (du kan säga upp när du vill såklart!) så får du workbook och fyll i-grejer så du kan träna perfekt sen! Hoppas vi ses där 😍

1 Comment

  1. Hemsida 4 november, 2020 at 12:53

    Älskart

    Ha det gött
    K I

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.