3 STARKA TIPS FÖR LYCKADE HUNDMÖTEN

Dags igen! Får så mycket frågor om hundmöten så nu är det hög tid att köra några enkla och görbara tips tycker jag. Görbara är ett så sjukt fult och dåligt ord verkligen, men actionable eller do-able finns ju inte så bra på svenska? Eller är det jag som är trög? Det jag är ute efter är i alla fall att man enkelt ska kunna applicera detta redan nästa promenad! Det kanske inte är hela lösningen, men några bra saker på vägen i alla fall! Så.

Tips nummer 1:

Vad gillar din hund? Kan du använda det i hundmöten?

Har din hund en förkärlek för att bära saker? Hoppa upp på stenar? Äta mat? Utnyttja det! Att hitta på något kul efter att hunden sett den andra hunden (men ännu inte gått in i all the feels och skäller, se nästa tips) gör att hunden kan associera annan hund med typ nåt kul, istället för nåt jobbigt!

Tips nummer 2:

Fånga hunden tidigt! Lär dig läsa din hund.

Det är ingen idé att försöka få kontakt med hunden när den redan är helt uppe i alla känslor. Ett tips här är att kolla på hundens öron – när de vinklas upp brukar det betyda att hunden fått syn på något! Ett utmärkt tillfälle att fånga hundens uppmärksamhet vid – senare kan den redan ha låst sig. Titta på din hund (inte bara i hundmöten). Vad gör den låååångt innan skall/hopp/pip kommer? När kan du fånga upp den?

Tips nummer 3:

Andas. Din känsla gör skillnad!

Om du och din hund har haft problem med hundmöten ett tag, eller till och med om du haft problem med en tidigare hund, har du med stor sannolikhet själv en massa förutfattade meningar om att möta hundar. Gå en promenad och observera vad du gör när du ser en annan hund. Spänner du händerna? Drar upp axlarna? Håller andan? Börjar hala in kopplet och sakta ner?

Prova att gå en promenad utan hund och observera vad du gör. Kanske börja tänka på att omprogramera dig själv lite. Tänka ”vad fin hund” istället för ”hjälp vad jobbigt”. Nej, det kommer inte hjälpa hela vägen kanske, men jag tycker ändå det är en pusselbit många missar!

Hoppas du gillade dagens blogginlägg!!!! Om du vill läsa mer om hundmöten och hur jag jobbar med dem kan du läsa här och här. Och tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar om du gillade! Puss och kram hörs på söndag igen!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.