2021

Jag har påbörjat det här blogginlägget typ fyrtio gånger. Letat listor, mallar, inspiration (i guess) för att kunna bena ut året som gått. Men fuck it, jag älskar att göra årssammanfattningar och bara för att det kanske är några fler än jag som läser denna betyder det inte att det är den viktigaste texten ever. Det behöver inte vara så storslaget. Nu kör vi.

2021 var ett år av att förlåta mig själv. Oj, håll i hatten! Högtravande! Stora ord! Någon som är förv¨ånad? Nä, tänkte väl.

Jag har verkligen behövt vara snäll mot mig själv. Tvingat mig att inte köra på, jobba på, springa på, sluta känna. Och jag har behövt förlåta mig själv när jag ändå gjort det. Och för saker som var innan jag blev hundtränare och gjorde wholesome content från landsbygden, you know.

Jag har också tvingat mig själv att fira. Det har gått sådär, för att vara helt ärlig. Men jag har haft många saker att faktiskt säga ”fan Lilly, snyggt jobbat” åt. Till exempel:

(yes! äntligen en lista!)

Jag hade två helt sjukt bra öppningar av min favoritkurs promenadproffs – alltså en onlinekurs jag gjorde 2020 precis innan c*vid kom. Den har, tillsammans med valpkursen online, stått för majoriteten av inkomsten till mitt lilla företag. Och det är ju svinfett! Liksom:

Jag kan försörja mig på hundträning! Eller snarare att snacka hund på internet! Hur sjukt är inte det? Nä jag lever inget glammigt influencerliv men det är bevisligen inget jag strävar efter. Jag kan ha en soft vardag och känna mig trygg med att jag och ungen klarar oss.

Vet inte vad mer man kan begära? Jo kanske att du som också håller på med hundträning och vill bli vassare på att nå ut med hur kul det är att ha hund går med i min facebookgrupp. Där sänder jag live ibland och har lite frågestunder om sociala medier och onlinekurser och sånt! Här hittar du den❤️

Jag testade att ha en medlemssajt men det blev inte som jag ville så nu ligger mest massa minikurser, föreläsningar och instruktionsfilmer här och skräpar. Man kan köpa dem, förstås, men det uppdateras inte så himla ofta.

Jag har firat att I made it to trettio! Också det något jag absolut varken krävde eller förväntat mig av livet. Men här är jag. Trettio bast. Lantis. Mamma. Hundnörd. Snyggare och starkare än någonsin! Det blev inget stort firande såklart, men det kan vi ta någon annan gång. Mina favoritpersoner var med mig och vi åt favoritmat och skålade och det var fint på alla sätt och vis!

Jag har också klappat mig på axeln över att ha roddat att vara ensam med en fyraåring, i ett hus mitt i skogen, med en galen hund och ett eget företag (i hundbranschen none the less) som enda inkomst! Bra jobbat, Lilly! I slutet av 2021 började kiddo med övernattningar hos sin far, så förhoppningsvis blir det bra på den fronten med. Jag hoppas det. För hur kul det än är att vara med ungen så är det stundtals tufft att inte dela vab, körningar, egna förkylningar och roddande med någon.

Jag grävde sjukt mycket, sådde och hade mig hela våren. Det var värt! Kolla!

Jag läste många böcker, om jag ska välja favoriter (undrade ingen) så är det dagarna dagarna dagarna av Tone Schunnesson, ett litet liv av Hanya Yanagihara och samlade verk av Lydia Sandgren. Inte nya böcker, men väldigt bra sådana.

Mot slutet av året skaffade jag TikTok. Lätt bästa jag gjort. Okej kanske överdriver men fan vad mysigt och opretto det är där. Obs har absolut inget jobbkonto och tänker under INGA omständigheter göra hund-content där. Bara njuter av att det får vara trams och lite fult och bristfälligt för jag saknar det på instagram ibland.

Låtarna jag lyssnade mest på var Oh la la jag vill ha dig av Uffe Lundell, började ironiskt men tycker nu att det är livets dänga. Sång i buss på villovägar av Håkis gick varm och så även Någon gång måste du bli själv av geniet Annika Norlin aka Säkert.

Sen till slut blev han själv och nu är det vi men det är en liten hemlighet för en annan gång. Om jag har 99 problem är killar kanske 96 av dem. Men inte han, som tur är.

För 2022 önskar jag mig mer snällhet och mindre ängslighet för mig själv. Mer jävlar anamma? Om det är ett okej begrepp vet jag inte men nu kör vi. Oj vad oängsligt lol ja ja. Jag ska inte sluta snusa. Jag ska inte sluta träna. Jag ska inte sluta tänka att alla gör sitt bästa och att folk är snälla, ändå.

Nu kör vi.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.