WANÅS, ÅHUS och att avbryta

Här om helgen åkte vi ner mot Österlen. Minisemester med skitväder! Så kan det vara. Jag delade lite på instagram i förhoppning om att samla på mig tips i flera dagar men sen hände lite skit… Kommer till det!

Så, detta är ingen stor guide. Men! Här kommer tips på vad du ska tänka på när du kör roadtrip med din hund:

1 – Kolla upp ställen innan!

Eller ja jag är ju ett litet freak så jag hade skrivit en hel lista med olika grejer. Inne och ute och liksom allt möjligt. Jag tycker det är skönt att ha en lite mer begränsad drös aktiviteter att välja på och kunna vara spontan med på plats. Snarare än att virra omkring och surfa på nåt lamt 3G efter ställen där man får ha hund. Nej tack.

Finns en ganska ny sida som heter Hundtipset där det listat ställen där hund är välkommen. Finns mest i gbg just nu men kolla och lägg till grejer där vettja! Här hittar du den!

Jag lägger en kopia på alla ställen jag skrev upp längst ner i detta inlägg!

På samma tema:

2 – hur ska ni bo?

Tält är nice – eller åtminstone att ha någorlunda sovplanering. För hotellen var uppbokade och infon kring om hund tilläts var inte alltid tydlig. Tält är ju gött på så vis att man kan slagga lite var som – men jag hade inte velat tälta varje dag en hel helg. Särskilt inte om jag ska vistas bland folk däremellan. Så någon natt på hotell/vandrarhem är minimum enligt mig hehe

3 – är din hund stadsvan?

Nej, nu menar jag inte miljötränad utan mer att det inte är ett dugg säkert att din hund kommer att uppskatta att vara kopplad och i ”stan” hela dagen. Nu är jag ju lantis så var lite nervös för detta så det är därför jag hojtar.

Jag tänker att särskilt för mig och Gun som är rätt ovana vid sorl och folk så är det extra viktigt att låta hunden (och en själv) vila huvudet ibland. Ta en glass långt från händelserna, eller vila tillsammans i bilen om hunden är trygg där.

Så. Nu över till hur helgen faktiskt var. Planen: roadtrip i österlen hela helgen. Så blev det inte riktigt. Men vi tar det från början. På torsdag morgon stack vi nämligen till Wanås slott och dess skulpturpark.

När man har en murare som sällskap är det lätt hänt att man fastnar vid tegelbyggnader.

Jag blev svinhungrig efter ett tag men det fanns bara ett soppcafe (?) där man kunde välja mellan 2 buljongaktiga soppor. Så blev absolut inte mätt tyvärr. Men restaurangen var bara för bokningar och för fancy för att ha med treåring och hund på så vad ska man göra. Vi drog vidare efter ett bråk om glass. Kommer absolut att åka tillbaka till Wanås obs – så himla nice ställe!!

Vidare mot Åhus för käk och glass. Blev så impad av Gun. Hon är verkligen inte van vid att gå i koppel hela dagar, eller att vistas bland så mycket folk. Eller vara på uteseveringar och konstparker. Men hon skötte sig TOPPEN. Så nöjd. Kanske har hon äntligen landat lite i vem hon är och hennes TUSEN känslor om det…? Kanske.

Men när solen gick ner fick hon springa lös. Jag frågade bonden så skrik inte på mig nu.

Över till det tråkiga:

Barnet somnade inte på kvällen. Han kunde inte. Men från ett-tiden slumrade han, åtminstone fram till klockan 5. Då skrek han bara ”ÅKA HEEEEEM”. Så då åkte vi till slut hem efter världshistoriens sämsta natt. Blir ju ändå ingen bra dag när ingen i familjen sovit och barnet inte vill vara där.

Bara att avbryta. (Dessutom blev både jag och kiddo krassliga mot kvällen så) Som tur är känns det som att det är standard-tänket när man reser med litet barn och unghund. Att man är beredd på att när som helst kunna avbryta och åka hem.

Så ja, detta var ett inlägg om några trevliga saker. Men också om besvikelse över att behöva avbryta. Men att det faktiskt är helt okej, det med. Både att skita i planen man gjort och att bli lite ledsen över det. Syns ju inte alltid på instagram osv men så är det ju

Som utlovat: alla grejer jag skrev upp inför denna roadtrip! Hoppas kunna utvärdera dem en annan gång. Vi hörs snart igen <3 Hej!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.