Vad ska valpen bli?

Det är jävligt intensivt nu. Pippi blev som nämnt sjuk i onsdags så har varit VAB + valp sedan dess. Nu är han bättre men sambon jobbar så har liksom fullt upp. Är inte lätt att ta ut en kissnödig valp samtidigt som man undviker att ungen blir mer sjuk av att gå ut när det är så kallt. Han får sitta på höften innanför min jacka och så får jag försöka underhålla honom såpass att han inte vill ner och springa iväg. På andra höften (eller nja, armen) är valpen.

Hade räknat med mer hjälp från sambon nu i helgen men så blev det inte så och jag har SÅ svårt att hantera förändringar på det viset. Och så sover jag på soffan så valpen inte ska vara själv. Nåväl, tänkte berätta lite om vad jag tänker mig med lilla Gun. Vad hon ska bli, om man säger så. 

kooiker

Det finns nästan inga videos när jag faktiskt belönar Johnny och Bulten. Alltså på min instagram, gick igenom massor där här om dagen. Massor av moment och tricks och grejer, men nästan ingenting om hur jag belönade någon av dem.

Så himla knäppt att inte visa DEN delen när man jobbar så mycket med just belöningar. Vet inte vad jag tänkte – kanske att andra inte var intresserade av det utan mer av själva momenten. I vilket fall så kommer ju träningen med Gun mest handla om belöningar nu. Typ hela första året, belöningsträning, passivitet, vardagslydnad. Relation framför allt.

kooiker valp

Planen är att lägga grunder i det mesta. Bygga relation och förighet (fast denna rasen är betydligt förigare mopsen haha, så kanske får man NÅGOT gratis där). Bygga system för belöningarna och ha jävligt kul. För jag har ännu inte bestämt vad vi satsar på, inom hundsport. Och har inte bråttom att bestämma det heller. Kan lika väl bli freestyle som brukset, vem vet. Lutar åt bruksspår men det får hon faktiskt avgöra, när den tiden kommer. 

Men jag vet att jag själv inte vill syssla med varken rallylydnad eller agility så det blir det i alla fall inte, åtminstone inte på tävlingsnivå. Brukset är mitt bästa, men kanske kan lydnaden vara kul också. Kommer att grunda för allt. Mycket är ju samma grundfärdigheter, liksom apportering finns ju i nästan alla hundsporter. Och följsamhet, inkallning, ingångar till sidan. Att växla mellan fokus och fart, stadga och explosivitet, frivillighet, sociala belöningar. Massor. 

följsamhet

Kanske tävlar vi tidigt ändå. Kanske inte. Det beror på. Om allt känns rätt och vardagen sitter och så så varför inte? Inte som att hunden blir dum i huvudet för att den tävlas tidigt. Herregud, kan bli less på när folk skriver sånt. För det är knappast så att min och Bultens relation var annat än fantastiskt. Även om vi tränade moment väldigt tidigt. Till exempel! 

Vardagsgrejerna är viktigast! Kloklippning, vänta innanför dörren så man kan torka tassar, hur bete sig när det kommer folk hit. Allt sådant. Det ”tråkiga”, om jag ska vara ärlig. Men viktigast av allt!

Imorgon kommer en ”vlogg” om veckan. Den blir riktigt mysig så missa ej!

Hörs imorgon!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.