TRÄNA MYCKET, ANVÄND LITE

Tjena bloggen, läget? Wow det var ett coolt sätt att inleda. Strunt i det nu kör vi!

Livet flyter på här, dagarna går ihop som en seg smet men framåt ändå. Solen lägger långa skuggor på golvet, jag äter choklad till lunch och fönstren behöver tvättas. Och idag tänker jag på ett motto jag använder massor. Att jag kanske borde förklara? ”Träna mycket, använd lite” alltså. Det säger jag titt som tätt! Men vad menar jag?! Häng me så snackar vi!

Vi tar ”sitt” som exempel för det verkar många hundar kunna.

Mmm, ok. Hur många gottor har din hund fått för att den satt sig? Att ge gotte när hunden sätter sig kan vi kalla för träning. Okej, sen kanske du sa det när du faktiskt skulle visa det för nån, att din hund kan sitt alltså. Det kan vi kalla att du använde kommandot ”sitt”. Lite mer ”skarpt läge” alltså.

Om din hund misslyckades (alltså att den plötsligt ”glömt” vad sitt betyder) beror det förmodligen på att det inte fanns så många steg mellan helt störningsfritt i köket -> att plötsligt kunna det med fölk omkring. Japp, så enkelt e d. Man måste träna mycket, på många sätt och ställen och situationer, för att kunna använda något i skarpt läge, så att säga.

Samma med inkallning. Från köket eller trädgården till att kalla in från en rådjursjakt kräver många träningssteg emellan. Där hunden får lyckas på olika svårighetsgrad! Träna massor. Använd lite. För när du väl använder inkallningen ska ju hunden inte ens tänka på saken, det ska liksom vara så solklart!

Annat som händer: jag dricker kopiösa mängder té (ska börja med kaffe igen tror jag, börjar tröttna) och kollar olika färger till väggarna. Har lämnat in jättemånga tavlor för inramning och blir knäpp på mig själv när jag hela tiden flyttar en soffa hit, ett bord dit, en matta ut.

Förbereder föreläsningar och planerar släpp av nya på boon.tv och läser om medlemmars söta hundar. Känns väldigt kul och mysigt att ha ett litet gäng unghundar som vill ta tag i vardagsproblemen med mig. Vill krama allihopa! Vill du va med så kolla här.

Tvungen att visa denna bild på min praktikant: Pablo. Eller ja, hans matte är det väl rent tekniskt som ska fixa med grafik, filmklipp och såna goda grejer! Mycket nice!

Nu ska vi vara ute hela dagen. Klarar inte av att vara hemma. Shoutout till alla som har lock downs i sina länder, fy fan alltså. Okej, promenad var det. HEJ!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.